Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana lidera la baixada de l'atur al febrer

Guardar

El director general de Labora, Enric Nomdedéu
El director general de Labora, Enric Nomdedéu

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrat del mes de febrer en la Comunitat Valenciana, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, de les quals s'extrau que 1.632 persones han deixat d'estar inscrites en Labora.

Nomdedéu ha destacat que la Comunitat "ha liderat la baixada de l'atur al febrer". "Som l'autonomia on més ha baixat l'atur durant aquest últim mes de febrer en termes absoluts (-1.632 persones, -0,47%) i també s'ha incrementat l'afiliació a la Seguretat Social (nous llocs de treball) en 7.836 persones (+0,38%)", ha explicat.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha expressat "la satisfacció del Consell per aquestes dades" i ha subratllat que "mentre l'atur puja en la mitjana de l'Estat (+0,09), a la nostra casa els resultats han sigut molt positius, amb una disminució que arriba a tots els sectors econòmics".

En aquest sentit, Nomdedéu ha destacat que els sectors on més ha baixat l'atur han sigut els serveis (-0,72%), la indústria (-0,93%) i la construcció (-0,64%) i en termes interanuals la baixada de l'atur acumula ja una disminució del -4,72%.

Com a nota negativa, el director general de Labora ha apuntat l'increment de l'atur entre les persones menors de 25 anys (+3,44%), que ha relacionat amb l'interés dels i les joves per a inscriure's per a LABORA per a participar del programa Avalem Joves, que a penes acaba de publicar-se.

"Així les coses, el mercat laboral valencià continua recuperant dinamisme en un context econòmic que, tot i les incerteses, comença a poc a poc a estabilitzar-se", ha resumit Enric Nomdedéu.

Finalment, ha assegurat que "des de la Generalitat es continuarà treballant per a consolidar aquesta bona direcció", amb polítiques d'ocupació útils, innovadores, que asseguren un entorn econòmic generador d'oportunitats i d'ocupació de qualitat".

Arxivat a:

Destacats