Mollà planteja "una cistella bàsica que assegure preus justos per al productor i aliments frescos de proximitat"

Guardar

Cítrics d'origen nacional en la secció de Fruita i Verdura de Mercadona
Cítrics d'origen nacional en la secció de Fruita i Verdura de Mercadona

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha defensat la necessitat d'abordar "un debat responsable sobre el preu de l'alimentació" i ha advocat perquè "qualsevol iniciativa d'una cistella bàsica assegure preus justos per al productor i productes frescos de proximitat".

Mollà ha qualificat d'"interés general" la garantia de preus justos i assumibles per a les famílies en matèria d'alimentació, enfront de l'escalada de costos que "colpeja directament a les necessitats més bàsiques de la vida".

Sobre aquest tema, la titular d'Agricultura ha afirmat que "el problema més gran és que no s'està garantint el preu al productor", durant l'obertura d'una jornada sobre el funcionament de la cadena alimentària, en la qual han participat el conjunt d'entitats agràries –AVA-Asaja, La Unió, COAG, UPA, Comité de Gestió de Cítrics i Federació de Cooperatives Agroalimentàries- i del sector empresarial i distribuïdor a través de Fedacova i Asucova.

La consellera també ha defensat "una major transparència que especifique el cost afegit de cada baula, en nom d'una cadena alimentària més forta i madura i d'una alimentació saludable i de proximitat a un preu just".

Durant la taula redona, representants de les diferents entitats sectorials han expressat els seus punts de vistes, van coincidir a l'hora d'assenyalar que convé propiciar unes condicions de mercat adequades per a tots els actors que intervenen en el procés.

La jornada ha comptat també amb la directora de l'Agència d'Informació i Control Alimentaris, Gema Hernández, que ha explicat els detalls de la modificació de la legislació sobre el funcionament de la cadena alimentària.

Aquest canvi normatiu permet a les comunitats autònomes introduir instruments de gestió com l'Agència Valenciana d'Informació i Control (AVICA), el mandat del qual és el d'extremar la vigilància i la inspecció en les operacions per a vetlar pel compliment de la llei.

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, ha destacat que "comptar amb un instrument d'aquestes característiques suposa un pas molt important de cara a aconseguir un millor funcionament del mercat que redunde positivament en totes les baules que conformen la cadena alimentària a fi que cadascun d'ells puga obtenir una remuneració justa pel seu treball, sense oblidar tampoc la necessitat de satisfer de manera adequada als consumidors".

Destacats