Mollà destaca "el suport directe a la renda de l'agricultor" que suposa augmentar en 10 milions les ajudes per a la contractació de l'assegurança agrària

La consellera explica que l'increment d'aquesta partida obeeix al compromís de recolzar al sector en un context difícil a causa dels efectes de la guerra d'Ucraïna

Guardar

Camp de tarongers
Camp de tarongers

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) acaba de publicar la resolució que dona llum verda a la decisió de la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica d'incrementar amb 10 milions d'euros addicionals el pressupost destinat a fomentar la contractació de l'assegurança agrària.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha destacat que aquesta mesura "suposa un suport directe a la renda dels agricultors i ramaders valencians en un context especialment difícil a causa de l'escalada de preus de l'energia i de determinades matèries primeres motivada fonamentalment per les conseqüències que està tenint la guerra d'Ucraïna sobre l'economia internacional".

El referit augment pressupostari s'emmarca, efectivament, en el paquet d'accions que està posant en marxa la Generalitat per a ajudar als diferents sectors productius que s'estan veient afectats per la inestabilitat en incertesa que genera en els mercats el conflicte bèl·lic.

Les ajudes destinades a la subscripció de l'assegurança agrària repercuteixen de manera directa en la compensació dels costos de producció als quals han de fer front els agricultors i ramaders, ja que es perceben en el moment mateix de formalitzar la pòlissa d'assegurança.

A més, és igualment destacable el fet, tal com ha posat en relleu la consellera, que els dos majors increments percentuals en la subvenció de l'assegurança, que passen del 25% al 35%, es concreten en les dues modalitats que tenen major demanda per part del sector.

Amb aquest augment pressupostari la partida assignada a potenciar la contractació d'aquesta eina bàsica per a la protecció d'agricultors i ramaders es dispara aquest any dels 28,5 milions inicialment assignats als 38,5 milions.

En aquest sentit, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, ha apuntat que "som, amb molta diferència, la comunitat autònoma de tota Espanya que més fons destina a aquesta partida, la qual cosa acredita el compromís ferm i decidit del Govern valencià amb el sector".

Destacats