Mollà considera "molt positiu" que l'Eurocambra demane més ajuda per a l'agricultura ecològica

Guardar

Cultius ecològics a la Comunitat Valenciana
Cultius ecològics a la Comunitat Valenciana

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Mireia Mollà, considera "molt positiu" que el Parlament Europeu haja sol·licitat més suport per a l'agricultura ecològica en una resolució en la qual demana suficient ajuda per als agricultors dels fons de la Política Agrícola Comuna (PAC) i inversions que faciliten el desenvolupament de cadenes alimentàries curtes.

Els eurodiputats consideren que aquest tipus d'agricultura és un element "clau" per a aconseguir els objectius mediambientals i climàtics que s'ha marcat el bloc i aposten per dissenyar plans "nacionals i regionals" i un major suport a la investigació i innovació en el sector.

Mollà ha valorat la iniciativa i ha destacat que el segon pla d'agricultura ecològica, dotat amb 144 milions i impulsat per la conselleria d'Agricultura, ja inclou entre els seus eixos d'actuació la producció d'aliments saludables per a tota la població i la potenciació del consum de quilòmetre zero, per a fer front al canvi climàtic i estrényer la relació entre productors i consumidors.

L'Informe del Sector ecològic en 2021, presentat aquesta setmana, ha posat en relleu que la Comunitat Valenciana torna a créixer en tots els indicadors com els operadors, la superfície certificada, la facturació, la producció i la indústria vinculada el que suposa que l'agricultura ecològica valenciana està 10 punts per damunt de la mitjana estatal, i a tan sols 4,5 punts dels objectius europeus de superfície per a 2030.

Des de la posada en marxa del I Pla d'Agricultura Ecològica s'ha augmentat en tots els indicadors, en concret, la Comunitat s'ha situat en un 20,5% de superfície agrària útil enfront del poc més del 8% en l'àmbit europeu i la consellera es mostra convençuda que s'aconseguirà el 30% de l'objectiu europeu per a 2030.

Hi ha un 20,2% més d'operadors, fins als 4.263; un 4,5% més de superfície certificada i una producció que en el conjunt de la Comunitat puja un 33% respecte a l'any passat i suma ja 241.399 tones, segons les dades de l'informe.

El II Pla 2021-2025 compta amb 114 milions d'euros per a aprofundir en la producció ecològica que aspira a tindre cada vegada més productors, més operadors, importadors i economia vinculada.

L'agricultura ecològica és present en el 86% dels municipis de la Comunitat Valenciana pel que dels 542 municipis que conformen el territori, 468 tenen algun tipus de cultiu ecològic mentre que en 2020 només era present en 450 municipis (el 83%).

Destacats