Mireia Mollà: "Cal fixar-se en les oportunitats que genera la transició ecològica per a les empreses"

La consellera debat sobre la responsabilitat de les institucions en la lluita contra el canvi climàtic i obri la presentació de treballs de la Càtedra de Canvi Climàtic

Guardar

La consellera d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, en el debat sobre la responsabilitat de les institucions en el canvi climàtic
La consellera d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, en el debat sobre la responsabilitat de les institucions en el canvi climàtic

La consellera d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha instat a "fixar-se en les oportunitats que genera la transició ecològica per a les empreses", en el marc d'un debat amb l'alcalde de València, Joan Ribó, sobre la responsabilitat de les institucions en el canvi climàtic.

Mollà ha destacat el "procés de concentració de recursos dirigits al món empresarial, que hauran d'incloure la perspectiva climàtica en les seues preses de decisió i en les seues inversions per a adaptar-se als nous escenaris".

"La llei valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica és la primera que crea una fiscalitat verda amb recursos finalistes per a donar suport a aqueixa transició", ha afirmat la consellera en referència a la responsabilitat de l'administració a afavorir el canvi de model.

Per part seua, l'alcalde Joan Ribó ha apel·lat a la necessària col·laboració de les empreses per a aconseguir el compromís conjunt d'aconseguir una València descarbonitzada en 2030.

La titular d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha valorat com l'impuls normatiu accelera la transició ecològica, que ha concretat en el Pla Valencià Integral d'Energia i Clima -actualment en fase de redacció-.

"Aquest pla sectoritzarà els esforços de les administracions, la societat i les empreses per a reduir les emissions, guanyar en eficiència, minimitzar l'impacte del Canvi Climàtic i afrontar les futures dècades en condicions de vida digna", ha indicat la consellera.

Solucions tècniques en la Càtedra de Canvi Climàtic

La responsable de Transició Ecològica també ha obert la presentació de treballs de la Càtedra de Canvi Climàtic de la Universitat Politècnica de València, que la Conselleria secunda a través d'un conveni de col·laboració.

Mollà ha assenyalat que "existeix una alineació de les polítiques públiques i una agenda verda europea en un període postpandèmic en el qual és necessari valorar la formació, l'educació i la professionalització i en el qual la universitat juga un paper important".

La consellera ha valorat els set treballs de ciència aplicada presentats, fruit de la beca concedida a través de la Càtedra de Canvi Climàtic, que permeten afrontar aquesta realitat des de noves perspectives, i que compten amb un denominador comú: "la cerca de solucions tècniques i eficaces per a integrar la lluita contra el canvi climàtic en els projectes d'enginyeria agrònoma, arquitectura, obra civil o gestió del territori".

L'acte ha servit, així mateix, per a entregar el premi a la millor tesi doctoral sobre canvi climàtic per un treball sobre els riscos per al litoral Mediterrani.

Arxivat a:

Destacats