Mira: "El Servef és el millor aliat de les empreses per a seleccionar i formar al seu personal"

El Servef inicia una campanya de visibilització entre les grans empreses valencianes

Guardar

servef
servef

La secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, María José Mira, ha manifestat que "el Servef és en el millor aliat de les empreses per a seleccionar i formar al seu personal i estem treballant cada dia en noves fórmules que ens permeten ser més útils al teixit productiu de la Comunitat".

Mira ha realitzat aquestes declaracions durant la jornada "Un nou Servef al servei de les empreses" organitzada per la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i l'Associació d'empreses del Camp de Morvedre (ASECAM) en la qual s'ha donat a conèixer a les empreses la carta de serveis del Servef.

Aquesta sessió de treball és el punt de partida d'una campanya de visibilització que el departament autonòmic va a desenvolupar entre les grans empreses valencianes per tota la Comunitat Valenciana."Anem a aconseguir que el Servei Valencià d'Ocupació recupere la seua credibilitat i la seua reputació entre les empreses i usuaris", ha asseverat.

La responsable del Servef ha exposat a les empreses i associacions les ajudes a les quals poden accedir per a fomentar la contractació i la formació, que ascendeixen a més de 32 milions d'euros.

Segons Mira, el Servef ha viscut durant aquests anys d'esquena al teixit productiu de la Comunitat "quan són les empreses les que generen ocupació". "Ha arribat el moment de canviar la relació de la Generalitat amb les empreses", ha manifestat durant la seua intervenció la secretària autonòmica, qui ha avançat que el Servef comptarà amb el teixit associatiu empresarial per a dissenyar les seues polítiques d'ocupació i formació.

María José Mira ha posat l'exemple de la formació en aqueix escenari de mútua col·laboració i intercanvi que el *Servef ha obert: "Sou les empresa les que ens deveu dir en quines matèries devem formar a les persones perquè s'adapten a les vostres necessitats i us ajuden en el vostre creixement, al mateix temps que es fomenta una ocupació estable i de qualitat".

"D'aquesta manera aconseguim aqueix doble objectiu de millorar la productivitat i competitivitat de les empreses gràcies a que compten amb treballadors qualificats, i els treballadors accedeixen a llocs de treball estables en el temps i en els quals se senten útils i motivats per a desenvolupar tota la seua capacitat".

D'altra banda, Mira ha anunciat als empresaris la imminent publicació de l'ordre d'ajudes de AvalemJoves que, com ha recordat, subvencionarà fins a un 100% -en el cas de dones o persones discapacitades- del salari mínim interprofessional dels joves que incorporen les PIMES. Es tracta, com ha destacat, de recolzar la incorporació de talent de la mà dels joves al teixit empresarial valencià.

Per la seua banda, la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha enumerat davant les empreses assistents els avantatges que proporciona el *Servef i els ha animat a utilitzar *GVAJobs que disposa "la major base de dades de candidats, la més fiable i que permet posar ofertes les 24 hores del dia".

Briones ha presentat el Servef Espai Empreses i els ha exposat les línies de treball que s'estan engegant per a millorar els serveis del departament d'ocupació del Consell tant des del punt de vista d'adaptar-se a les necessitats de les empreses valencianes, com orientant la formació dels aturats a l'especialització quant als perfils que demanden les pròpies empreses.

Com a representant dels empresaris valencians, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha assenyalat que els serveis d'ocupació són una eina també bàsica per a reforçar la productivitat i la competitivitat de les empreses. "Per açò la col·laboració entre el SERVEF i les empreses no pot ser una possibilitat sinó una obligació. Treballar per i per a l'ocupació és un objectiu del Servei Valencià d'Ocupació i també nostre" ha afegit.

Des de la CEV s'ha donat la la benvinguda a jornades com aquesta, per donar a conèixer el nou SERVEF i per la seua contribució a la creació d'ocupació i desenvolupament econòmic i social de la Comunitat.

La presidenta de ASECAM, Cristina Plumed, ha manifestat que "de nou aquestes jornades deixen de manifest la importància de ASECAM com a interlocutor de les administracions públiques. Que CEV i Conselleria hagen iniciat i presentat un nou SERVEF en la nostra ciutat indica el pes empresarial que hui tenim i l'absoluta col·laboració que mantenim els tres".

"Prop d'un centenar d'empresaris han conegut hui de primera mà els plans del SERVEF, plans que serviran perquè administració, empresa i empleat treballen coordinats en formació i contractació el que augmentarà sens dubte la contractació efectiva i la qualitat en l'ocupació, que és un dels objectius finals de les tres institucions", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats