Mira destaca que l'atur ha baixat a la Comunitat als nivells de 2009

Guardar

La secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Maria José Mira, ha valorat les dades d'atur fets públics pel Ministeri de Treball y ha destacat l'evolució positiva de la dada d'atur en la nostra Comunitat, "malgrat la situació d'inseguretat política nacional i econòmica internacional".

"El repunt econòmic és una realitat en la nostra Comunitat, ja que des de 2006 no pugen les afiliacions a la Seguretat Social a un mes de juny, i enguany ho ha fet en 700 persones", ha asseverat la responsable del Servef, que ha incidit en el fet que "hàgem tornat a nivells de desocupació anteriors a la crisi econòmica".

Així, ha informat que l'atur ha baixat en 12.067 persones a la Comunitat Valenciana durant el passat mes de juny, la qual cosa suposa un descens del 2,68 respecte al mes anterior i, en termes interanuals ha baixat en 42.960 persones (un 8,92 %) i deixa la xifra total d'aturats en 438.663.

"Vivim el major descens d'atur a la Comunitat dels cinc anys i tornem al nivell d'atur de juny de 2009", ha manifestat Maria José Mira davant aquestes dades que confirmarien, segons ella "el bon comportament del mercat de treball en la la Comunitat Valenciana".

Així mateix, Mira ha destacat especialment la dada d'afiliacions a la Seguretat Social que reflecteix que, pel que fa a l'any passat tenim 58.988 afiliats més i som la quarta comunitat on més s'ha incrementat l'últim any.

La responsable del Servef ha atribuït aquesta evolució "típica d'aquest mes" a la disminució de l'atur en el sector serveis per l'inici de la campanya de turisme, en el sector de la indústria i en la construcció. No obstant açò, ha destacat que ha augmentat en l'agricultura, conseqüència de la finalització de la campanya de la fruita.

Finalment, Mira ha subratllat que l'equip del Servef està a total disposició de les empreses, del teixit productiu valencià perquè "junts puguem aconseguir que aquesta evolució siga estable i a llarg termini". Així, ha recordat que està realitzant una "campanya de difusió de tots els serveis que pot oferir per a ajudar-les a ser més competitives".

Així mateix, ha recordat les ajudes engegades pel Servef en el marc de AvalemJoves que subvenciona fins a 9.000 euros de les noves contractacions de joves menors de 30 anys, "amb l'objecte d'introduir talent en les empreses valencianes".

Per províncies, segons dades fetes públics pel Ministeri de Treball, Alacant va tancar juny amb 5.916 aturats menys (un descens del 3,38 %) i València amb 4.036 aturats menys (un 1,78 %), mentre que el descens a Castelló va ser de 2.115 persones (el 4,31 %).

Per col·lectius d'edat el descens de l'atur intermensual és major entre els joves (-6,14 %) seguit pel col·lectiu de 25 a 44 anys (-3,68%). La desocupació disminueix en menor mesura entre els majors de 45 anys (-1,34%). Per gènere el descens de l'atur intermensual és major entre els homes (-3,53%) que entre les dones (-2,01%).

Arxivat a:

Destacats