Més de deu discoteques es fiquen a la venda en la Comunitat Valenciana, en plena crisi del sector per la Covid

Guardar

Local d'oci nocturn amb gel hidroalcohòlic
Local d'oci nocturn amb gel hidroalcohòlic

Més d'una desena discoteques estan a la venda en la Comunitat Valenciana en plena crisi del sector turístic i de l'oci, un dels més afectats per la crisi sanitària de la Covid-19. Un local de 845 metres quadrats a Vila-real (Castelló) és el tercer establiment amb el preu de venda més car d'Espanya, amb 4,5 milions d'euros, segons Idealista.

En el conjunt del país es venen més de 200 locals, amb uns preus que oscil·len entre els 50.000 euros i els sis milions d'euros, segons la mateixa plataforma. Un dels segments més castigats per l'impacte de la Covid-19 són els locals d'oci nocturn i discoteques que han vist reduït els seus aforaments i limitats els seus horaris, entre altres mesures.

Segons el portal immobiliari, existeixen locals d'oci nocturns disponibles en totes les comunitats autònomes, menys a Ceuta, Melilla i La Rioja, que no registren cap espai.

Andalusia, Catalunya i Madrid són les regions que acumulen un major nombre de discoteques a la venda: més de 60 entre les tres. La Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa, per part seua, també compten amb un gran nombre d'unitats: totes elles per damunt de la desena.

A la cua d'aquest rànquing apareixen Cantàbria i La Rioja amb només un immoble en venda, mentre que en la part baixa també es troben Astúries, Navarra, País Basc i Múrcia, amb menys de cinc discoteques.

Segons Idealista, és destacable que els pols d'atracció turística d'Espanya lideren l'oferta de locals disponibles.

Desgranat per municipis, San Bartolomé de Tirajana (Las Palmas) acumula nou discoteques en venda, moltes d'elles situades als voltants de Platja de l'Anglés.

Madrid és la segona localitat amb un major nombre de locals d'oci nocturn que busquen nou propietari, ja que ofereix quatre actius que acumulen un valor pròxim a 8 milions d'euros.

Marbella (Màlaga) i Calvíà (Palma), dues destinacions molt turístiques, són els següents municipis amb quatre i tres discoteques disponibles per a comprar, respectivament.

Barcelona, Múrcia, Benalmádena, Torremolinos i Puertollano també tenen un cartell d'"es ven" en tres pubs nocturns o espais amb llicències per a festes i discoteques.

En la llista també destaquen Conil de la Frontera (Cadis), amb dos immobles, així com altres enclavaments turístics com Granada, Còrdova, Gandia (València), Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) o Santa Cruz de Tenerife, que compten amb un local a la venda.

UNA DISCOTECA A EIVISSA PER 6 MILIONS D'EUROS

Respecte als preus, Illes Balears és la comunitat autònoma amb la discoteca més cara a la venda en idealista: 6 milions d'euros. Es tracta d'un local de més de 700 metres quadrats situat en la Cala de Bou (Sant Josep de sa Talaia), que ha sigut totalment reformat i s'entrega amb tots els permisos i llicències per a prestar l'activitat de bar i discoteca.

Madrid té el segon actiu més car d'aquest tipus, amb una discoteca en el Barri de Salamanca, que compta amb 540 metres quadrats i s'embene per 5,9 milions d'euros. El preu del metre quadrat se situa en prop d'11.000 euros, quasi 2.000 euros més que la discoteca més cara localitzada a Balears.

En ple Port Banús, una de les zones més 'prime' de Marbella, està en venda un gran complex d'oci nocturn de 1.000 metres quadrats i que es pot comprar per 3,6 milions d'euros.

Completa els cinc primers llocs d'aquest rànquing de preus un local situat a la platja d'en bossa (Eivissa), a la venda per 2,8 milions d'euros.

Destacats