Més de 250 treballadors de Mercadona es traslladen a les seues noves oficines a Albalat dels Sorells

Guardar

Vista aèria de les noves oficines de Mercadona a Albalat dels Sorells (València)
Vista aèria de les noves oficines de Mercadona a Albalat dels Sorells (València)

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda en línia, ha començat el trasllat d'un primer grup de 250 treballadors a les seues noves oficines situades a Albalat dels Sorells (València), un moviment que culminarà a la fi de 2025 amb la ubicació definitiva de 2.600 persones en un nou espai de treball més sostenible i que fomenta la col·laboració.

Al llarg dels pròxims tres anys, els treballadors, que actualment exerceixen la seua activitat en diferents centres situats en altres municipis valencians com Paterna i Tavernes, s'incorporaran de manera progressiva a aquestes noves i innovadores instal·lacions en les quals la companyia té previst invertir un total de 200 milions d'euros distribuïts en les tres fases del projecte.

La primera fase del projecte d'Albalat dels Sorells va començar en 2014 amb la inauguració del seu Centre de Processaments de Dades (CPD) i del de Serveis, amb una inversió de 45 milions d'euros. La segona fase es va iniciar en 2018 amb la inversió d'uns 100 milions d'euros en la posada en marxa de la construcció d'aquestes noves oficines que comencen ara a rebre treballadors i que es preveu que finalitze en 2024. I la fase 3, amb una inversió aproximada de 55 milions d'euros, està previst que s'inicie l'any vinent fins a 2025 centrada en la construcció i posada en marxa d'un nou Centre de Coinnovació.

Un projecte innovador, digital i que fomenta la col·laboració

Les noves oficines, el disseny de les quals està a càrrec de l'estudi ERRE Arquitectura, representen una oportunitat per a continuar avançant en la digitalització de la companyia, al mateix temps que fomenten la col·laboració, la creativitat i l'intercanvi de coneixement entre les diferents parts del procés, afavorint l'execució i l'agilitat en la presa de decisions.

Pensades a la mesura de les necessitats i experiència dels treballadors, s'han dissenyat fins a 15 tipologies d'ambients diferents que cada treballador podrà triar en funció de la tasca que haja d'exercir cada dia. Amb aquesta nova fisonomia es passa del model tradicional de despatxos al d'espais oberts, molt més col·laboratiu i creatiu. Es deixa de treballar per departaments i s'aposta per treballar per "barris" (àrees els treballadors de les quals comparteixen un mateix procés independentment del departament al qual pertanguen). Per a la definició de la nova manera de treballar s'ha comptat amb el proveïdor especialista BICG.

A més, l'edifici es dota de solucions tecnològiques innovadores, com un sistema àgil de projecció sense fil per a compartir informació o el control de diferents espais o serveis a través d'una aplicació mòbil.

A més, els treballadors disposaran de millors serveis comuns com un ampli i funcional menjador amb una oferta gastronòmica variada, saludable i de qualitat. i el Kiosko Hacendado, una àrea de vending amb una selecció de l'assortiment existent en els supermercats. Igualment, una vegada acabada la Fase 2, Albalat comptarà amb un pàrquing propi per a la plantilla.

Una clara aposta per la sostenibilitat i la qualitat de vida en el treball

Mercadona, en la seua aposta pel respecte al medi ambient, ha introduït importants millores en aquestes noves oficines, la qual cosa reforçarà encara més el seu compromís amb la sostenibilitat. Així, les noves oficines comptaran amb grans patis enjardinats interns i una orientació est-oest, la qual cosa no sols genera un aprofitament màxim de la llum solar i una reducció del consum elèctric, sinó que redunda en un major confort dels usuaris i contribueix a absorbir la contaminació i produir oxigen.

La companyia, a més, està utilitzant materials de producció local, és a dir, de quilòmetre 0, la qual cosa redueix al màxim la seua petjada de carboni. El projecte compta amb una instal·lació de 380 plaques fotovoltaiques i un sistema de gestió intel·ligent de l'edifici per a garantir l'ús eficient i racional dels recursos.

Al seu torn, la companyia incorporarà solucions de mobilitat sostenible per al conjunt de la plantilla que desenvolupe la seua activitat a Albalat dels Sorells en col·laboració amb el programa d'acceleració de Llançadora, com el foment de l'ús del cotxe particular compartit, a través del proveïdor HoopCarpool; l'ús de la bicicleta, amb la col·laboració de Kleta; o d'un servei d'autobús d'empresa, que proporcionarà BusUp. A més, les noves instal·lacions comptaran amb un pàrquing de vehicles elèctrics (amb places de recàrrega en el soterrani), patinets i bicicletes.

Arxivat a:

Destacats