Més de 1.600 joves començaran a treballar en entitats locals amb Avalem Joves

Guardar

Programa AVALEM Joves a Catarroja
Programa AVALEM Joves a Catarroja

Labora ha publicat en el seu web la relació d'entitats i el repartiment dels pressupostos destinats a la convocatòria Avalem Joves (Labora 2021). Gràcies a aquesta subvenció 495 ajuntaments i 41 mancomunitats contractaran a persones menors de 30 anys aturades per un període de 12 mesos.

 

La subvenció d'enguany ascendeix a més de 44 milions d'euros i amb ella 1.653 joves podran accedir a aquests contractes que permeten a les entitats locals comptar amb mitjans humans addicionals per a realitzar actuacions específiques en l'àmbit de les seues competències.

 

Es pot consultar el llistat dels ajuntaments que participen a través del següent enllaç: consultar ací

 

Les persones participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d'ocupació en els Espai Labora i complisquen les condicions o perfils que sol·licite l'entitat local.

 

Es prioritzarà per a la selecció a les persones candidates que complisquen el major nombre de requisits:

· Persones aturades que han iniciat o finalitzat un itinerari d'inserció laboral de Labora en els últims dotze mesos previs a la data de publicació de la convocatòria.

· Persones aturades que no siguen perceptores de prestacions per desocupació o de rendes d'inserció laboral, a data de registre de l'oferta d'ocupació.

· Persones aturades de llarga durada, enteses com a persones inscrites com a aturades durant almenys 12 mesos interromputs o ininterromputs, en un període de 18 mesos, a data de registre de l'oferta d'ocupació.

· Persones inscrites en la Garantia Juvenil, a la data de publicació de la convocatòria.

· Persones que hagen rebut algun servei de Labora (no inclòs en un itinerari d'inserciónlLaboral) en els últims dotze mesos previs a la data de publicació de la convocatòria.

· Persones amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %

 

Més informació: consultar ací

 

Per a qualsevol consulta sobre com inscriure's com a demandant d'ocupació pot contactar amb els Espai Labora a través d'aquest enllaç: consultar ací. Una vegada rebuda la sol·licitud, des dels Espai Labora es posen en contacte amb les persones usuàries

 

La convocatòria Labora 2021 s'emmarca en el programa Avalem Joves, pla integral de formació i ocupació per a menors de 30 anys, i compta amb el finançament del Fons Social Europeu a través dels fons extraordinaris REACT-UE en resposta a la pandèmia COVID-19. Aquestes actuacions són objecte d'una especial atenció per part de la Unió Europea, ja que totes aquelles que siguen incloses en ell rebran el 100 % de finançament.

 

Labora, a través de la Conselleria d'Economia Sostenible, ha engegat una nova edició d'aquesta actuació que ja compta amb diverses convocatòries en els últims anys. De fet, des de l'any 2014 ja són més de 12.000 els joves que han pogut accedir a aquestes contractacions.

 

Un de cada tres joves aconsegueix trobar ocupació

 

Les dades recollides per Labora confirmen els bons resultats que aconsegueix aquesta actuació, ja que als sis mesos de finalitzar la seua participació en el programa d'Avalem Joves el 34 % d'aquests joves ha trobat treball, la qual cosa la converteix en una eficaç eina amb la qual lluitar contra l'elevada taxa de desocupació juvenil que, a causa de la pandèmia COVID-19, s'ha vist encara més accentuada.

 

Un dels grans reptes de Labora és prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d'inserció. En aquest sentit, s'emmarca tant aquest programa com Avalem Experiència.

 

Per a optar a tots els programes de foment d'ocupació del Servei Públic d'Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana és imprescindible estar inscrit/a en Labora com a demandant d'ocupació.

 

Destacats