Més de 1.400 empreses valencianes afectades per la crisi amb Algèria poden accedir ja al finançament de la Generalitat

Podran acollir-se els negocis que hagen vist paralitzats les seues comandes o tinguen factures pendents com a conseqüència dels conflictes tant d'Ucraïna com d'Algèria, amb una dotació total de 30 milions d'euros

Guardar

Manuel Illueca, director general del Institut Valencià de Finances, i Arcadi España, conseller d'Hisenda i Model Econòmic
Manuel Illueca, director general del Institut Valencià de Finances, i Arcadi España, conseller d'Hisenda i Model Econòmic

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha confirmat que les empreses que disposen almenys d'un establiment o sucursal de producció a la Comunitat Valenciana i l'activitat de la qual s'estiga veient afectada per la crisi diplomàtica entre Espanya i Algèria o pel conflicte d'Ucraïna "poden ja sol·licitar finançament de la nova línia específica que ha posat a la seua disposició la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF). Això els permetrà disposar de liquiditat suficient per a fer front a la paralització de comandes o a l'impagament de factures d'aquestes zones".

Tal com ha apuntat el conseller, s'estima que són més de 1.400 les empreses valencianes amb interessos comercials a Algèria. Pel que, mitjançant aquesta línia de finançament, "hem posat a la seua disposició fins a 30 milions d'euros que els permetran escometre noves inversions, atendre les necessitats de circulant derivades d'impagaments o trencament de línies de negoci, així com fer front a les possibles pèrdues econòmiques registrades".

A més, Arcadi Espanya ha confirmat que podran acollir-se "totes les empreses i negocis amb independència de la seua grandària, des de persones autònomes a pimes i grans empreses". Per això, els imports d'aquests préstecs poden oscil·lar entre els 20.000 euros i els 5.000.000 euros depenent de la finalitat del finançament, de la grandària de l'empresa i del volum de comandes cancel·lades o factures pendents des de sis mesos abans de l'inici del conflicte.

Així mateix, el responsable d'Hisenda ha explicat que aquest finançament "serà a tipus fix, determinat en cada operació per la qualificació creditícia de la qual dispose l'empresa", segons es va acordar amb les organitzacions empresarials. "Aquest fet, permetrà que previsibles pujades d'interés no afecten encara més a aquestes empreses, garantint amb tipus fixos reduïts que poden fer front a la devolució d'aquests recursos amb totes les facilitats", ha assenyalat Arcadi Espanya.

De fet, el conseller ha apuntat que "l'objectiu de la Generalitat ha sigut en tot moment garantir que les empreses amb interessos a Algèria, però també en les zones del conflicte armat d'Ucraïna, puguen disposar de quants recursos siguen necessaris per a garantir la seua liquiditat fins que la situació es normalitze".

"Tot això -ha assegurat Arcadi Espanya- permetrà mantenir la seua activitat, els llocs de treball i la generació de riquesa, atés que s'han vist involucrats per una situació conjuntural alié a la mateixa evolució dels seus negocis, la qual cosa requereix un suport addicional de l'administració".

Préstecs bullet

A més, el responsable dels comptes públics ha confirmat que aquestes operacions "tindran condicions molt avantatjoses", amb un termini de devolució del capital principal del préstec de fins a cinc anys en el cas del finançament per a circulant i de fins a deu anys per a noves inversions.

"Com a novetat, a més, l'IVF ha introduït per primera vegada per a aquestes empreses el format de préstecs bullet, o el que és el mateix, que durant tots els anys que dure l'operació les empreses només hauran d'abonar els interessos generats, tenint la possibilitat de disposar del capital principal durant tota la vida del préstec, augmentant els seus recursos i liquiditat", ha conclòs el conseller d'Hisenda.

Arxivat a:

Destacats