Merino: "Ara més que mai les empreses tindran l'oportunitat d'instal·lar-se, crear riquesa i sentir-se ben acollides en la Comunitat Valenciana"

Guardar

Ruth Merino, portaveu i consellera d'Hisenda
Ruth Merino, portaveu i consellera d'Hisenda

"Ara més que mai les empreses tindran l'oportunitat d'instal·lar-se, crear riquesa i sentir-se ben acollides en la Comunitat". Així s'ha manifestat la consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu valencià d'aquest divendres.

"Aquest Govern ha deixat clar des del primer dia que estem treballant i la nostra acció va en el sentit de fer una comunitat atractiva per a la inversió", ha declarat Merino, qui ha assegurat que en els últims anys "ja han sigut diverses les empreses que han decidit traslladar-se a la Comunitat Valenciana dins de l'exercici de la seua llibertat".

En aquest sentit, la consellera ha destacat que la Comunitat "té un grandíssim potencial i nosaltres som ací per a impulsar-lo i per a fer que cada vegada més empreses, més professionals i la gent en general, vulguen instal·lar-se ací. Estem segurs que tindran un lloc on se sentiran acolliments".

"Si el Govern d'Espanya, en el seu afany per intervindre i per acontentar sempre a aquests, realitza alguna gestió per la qual ens sentim afrontats en aquest aspecte, ens tindrà davant", ha conclòs Merino.

Solució al finançament "on toca i com toca"

A més, respecte a l'acceptació per part del PSOE d'obrir amb Catalunya un "diàleg singular" sobre el finançament, Ruth Merino ha sentenciat que el Govern valencià "no entrarà en cap transacció entre drets o valors constitucionals a canvi de diners, de privilegis, d'independència i d'amnistia com fan uns altres". A més, ha assenyalat possible "aparença d'inconstitucionalitat" respecte al "contingent basc a la catalana".

"Nosaltres el que volem és solucionar, el problema del finançament on toca i com toca, no en comissions bilaterals, no amb acords solament amb un, sinó on toca", ha emfatitzat Merino.

"Ara bé -ha prosseguit la màxima responsable dels comptes autonòmics-, respecte a qualsevol prebenda, benefici o compensació de totes les que s'estan remenant en els últims dies solament en principi per a uns, serem els primers a reivindicar el mateix o més per a la Comunitat Valenciana perquè aquesta comunitat sí que està infrafinançada des de fa molts anys".

Requeriment per a compensar l'IVA de l'electricitat

Així mateix, Ruth Merino ha explicat durant la seua compareixença que la Generalitat "ha realitzat un requeriment previ perquè el Govern compense a la nostra comunitat per la decisió de baixar l'IVA i suspendre l'impost especial sobre l'electricitat, que hem deixat d'ingressar, perquè amb aquestes rebaixes d'impostos les que han perdut la recaptació han sigut les comunitats".

La consellera d'Hisenda, que ha indicat que hi ha una previsió d'ingressos de 463,72 milions d'euros en els Pressupostos de la Generalitat per a 2024 per a compensar aquesta baixada d'impostos del Govern, ha assenyalat que la ministra d'Hisenda va assenyalar públicament "que es compensaria aquesta pèrdua de recaptació. No obstant això, el que han fet ha sigut compensar-se ells perquè a canvi han posat en marxa uns impostos com el de grans fortunes que la recaptació és per al Govern i no per a les autonomies".

"Per això, -ha prosseguit la consellera-, si no s'atén el nostre requeriment, farem els següents passos per a aconseguir que eixos ingressos arriben a les arques de la Comunitat Valenciana que és on haurien d'estar".

Arxivat a:

Destacats