Mercadona preveu comprar 94.000 tones de creïlla d'origen nacional en 2024, un 6% més

Guardar

Detall de la secció de Fruta i Verdura d'un supermercado Mercadona
Detall de la secció de Fruta i Verdura d'un supermercado Mercadona

Arranca la campanya de la creïlla nacional en Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia que preveu comercialitzar este any 94.000 tones de creïlles procedents de totes les zones productores. Esta xifra representa un increment del 6% respecte a la campanya anterior i suposa un important impuls al sector agrari espanyol, en un context en el qual es va reduint la superfície de producció de creïlla a Espanya segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). "Estem treballant a recuperar cultius en les zones més càlides per a allargar la campanya nacional el major temps possible", assenyala Laura Merino, especialista de creïlles en Mercadona, qui afig que "per a nosaltres la prioritat és la qualitat i la creïlla nova és la que complix amb tot el que ens demanen els nostres clients".

Per a la present campanya, que acaba de començar i s'allargarà aproximadament fins a finals de setembre i fins i tot octubre si la qualitat ho permet, la companyia comercialitzarà creïlles cultivades en camps de Múrcia (Cartagena), Andalusia (Sevilla, Màlaga, Almeria), Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Euskadi (Araba/Àlaba), Canàries (Tenerife i Gran Canària) i Illes Balears (Mallorca i Eivissa), gràcies als acords estables que manté amb els proveïdors Patatas Hijolusa, Patatas Meléndez, Patatas Gómez, Udapa, Cadimisa, Illacamp, Papacan, Mr. Chippy i Legufrut.

Mercadona oferix ja creïlla nacional en totes les seues botigues en els seus tres principals formats: a granel, malla de 3 quilos i malla de 5 quilos. A mesura que avance la campanya, anirà incorporant la creïlla nacional en la resta de l'assortiment: roja, especial per a fregir, per a guarnició i per a microones.

Compromís amb l'origen i la qualitat

El volum de compres de creïlla nacional previst per a la present campanya, que acaba d'arrancar, respon a l'aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat. Com tots els anys, durant la campanya espanyola i quan el producte compta amb la qualitat que demanden els seus "caps" (com denomina internament als clients), hi ha creïlla 100% espanyola procedent de diferents comunitats autònomes, la qual cosa reflectix l'aposta de la companyia pel sector.

En 2023 les compres de Mercadona a Espanya van aconseguir els 27.142 milions d'euros, un 22% més que a l'any anterior. Una ferma aposta pel sector primari espanyol que dona com a resultat que més del 85% de l'assortiment de Mercadona siga d'origen nacional, amb productes cultivats, peixos, elaborats o transformats a Espanya.

Així mateix, Mercadona defén les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que suposa un pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de Mesures per a Millorar el Funcionament de la Cadena Alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Destacats