Mazón advoca per potenciar la creació d'ocupació creant una xarxa valenciana que incloga tots els agents implicats

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana rebutja l'"eufòria" del Botànic per unes dades d'ocupació "esperades" després de la pandèmia

Guardar

Carlos Mazón, president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana
Carlos Mazón, president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana

Una gran xarxa valenciana amb col·laboració publicoprivada que integre tots aquells agents implicats en el sector de l'ocupació. Aquesta és la proposta que ha llançat el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, durant la seua compareixença d'aquest matí davant els mitjans de comunicació.

Mazón ha rebutjat l'"eufòria" per part del Govern autonòmic davant unes dades que considera com "el mínim que es podia esperar" després de finalitzar les restriccions imposades per la pandèmia i que, malgrat ser positius, reflecteixen una taxa d'atur per damunt de la mitjana estatal. I és que, segons el líder 'popular' "les dades hagueren sigut millors sense les injustes restriccions imposades als diferents sectors econòmics".

El cap autonòmic del PP també ha advertit sobre la "realitat" de l'ocupació en el territori valencià, on hi ha aturats d'"eterna" duració, un alt nivell de desocupació femenina i "falta de confiança" en el servei autonòmic Labora.

Per a remeiar aquesta situació, Mazón ha proposat la posada en marxa d'una gran xarxa valenciana d'intermediació en l'ocupació amb col·laboració publicoprivada en el qual participen tots els sectors implicats (sindicats, patronals, cambres de comerç, universitats i tots els agents que gestionen fons europeus en ocupació), "fruit d'un gran acord que ens ajude a avançar en l'estabilitat i la qualitat de l'ocupació".

Aquesta xarxa ajudaria a revertir el desajustament entre la formació i els nínxols d'ocupació necessaris. "Hi ha sectors amb demanda d'ocupació i no troben mà d'obra perquè la formació està desajustada. A més, el sector on més ha crescut l'ocupació és en el sector públic, això a mitjà termini no serà sostenible i generarà un problema de competitivitat", considera.

La connexió d'aquests nínxols laborals té com a finalitat "oferir garantia, seguretat i millors oportunitats d'ocupabilitat" en la Comunitat Valenciana i oferir "un gran salt de qualitat que ens ajude avançar en estabilitat, qualitat i en la lluita contra l'atur de llarga duració".

Destacats