Labora realitzarà fòrums en tota la Comunitat Valenciana amb ofertes de treball i tallers pràctics per a la cerca d'ocupació

Guardar

labora
labora

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, realitzarà fòrums d'ocupació en tota la Comunitat Valenciana per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis per a l'ocupació que ofereixen les administracions públiques valencianes.

Aquests esdeveniments, emmarcats en la iniciativa #ConectaLabora, comptaran amb tallers sobre videocurrículum, com afrontar una entrevista de treball, masterclass sobre competències professionals, marca personal, TIC, etc.

La realització d'aquests fòrums suposa el compliment d'un dels objectius del seminari del Consell en Montanejos. Els primers sis fòrums tindran lloc abans que finalitze 2019 en Almassora (20 de novembre, la Universitat d'Alacant (22 de novembre), la Vall d'Uixó (26 de novembre), Xàtiva (5 de desembre), Ibi (10 de desembre) i Requena (11 de desembre). Els esdeveniments continuaran realitzant-se en altres municipis durant els primers mesos de 2020.

El projecte #ConectaLabora naix de la necessitat d'intercanviar opinions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball en la Comunitat Valenciana i el seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d'ocupació.

"Des de Labora ens hem proposat obrir nous espais que propicien el contacte entre persones treballadores, empreses, agents socials i institucionals del nostre territori", ha assegurat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Els fòrums s'han creat amb tres objectius principals: divulgar els serveis, prestacions i polítiques de Labora i altres recursos públics de les diferents administracions; acostar i posar en contacte a les persones que busquen ocupació amb les empreses que necessiten treballadors i, finalment, dotar d'eines de millora de l'ocupabilitat a les persones participants.

Per a això, a més dels tallers, conferències i xarrades informatives, els esdeveniments comptaran amb una zona d'estands, una altra per a realitzar entrevistes de treball i un espai de 'networking'.

En la zona d'estands hi haurà personal tècnic per a atendre els i les participants i respondre les seues consultes sobre la cerca de treball (revisar els seus currículums, informar-los d'on poden trobar ofertes d'ocupació, etc.).

L'espai per a la celebració d'entrevistes permetrà que les persones assistents poden presentar les seues candidatures a diverses empreses en el mateix dia. Així mateix, en l'espai de 'networking' es facilitarà la construcció d'una xarxa de contacte entre les persones assistents que els ajude a generar oportunitats Laborals. A més, s'instal·larà un panell on els assistents podran deixar plasmats projectes, ofertes d'ocupació o conclusions de les ponències.

Tallers i activitats formatives

Les conferències i xarrades seran sessions informatives sobre nous sectors generadors d'ocupació, el futur del treball, l'impacte de la indústria 4.0 i la revolució tecnològica, les necessitats d'ús de la zona on se celebre el fòrum, què busquen les empreses a l'hora de contractar o quin talent necessitaran les empreses en un futur pròxim. Entre les sessions formatives destaca la de com fer un videocurrículum, que impartirà personal especialitzat en un set d'enregistrament.

També tindran lloc 'masterclass' i 'workshops' sobre competències específiques, emprenedoria o marca personal. Alguns dels temes que tractaran són 'Estratègies Clau per a millorar la teua ocupabilitat', 'Presenta't en dos minuts de manera eficaç', 'Gestió de la frustració davant reptes professionals' o 'Fomenta la teua creativitat a l'hora d'emprendre', entre altres.

En un format dinàmic es realitzaran els tallers TIC, amb sessions de 30 minuts sobre 'Feix el teu CV i carta de presentació', 'Cerca d'ocupació en Internet', 'Construeix el teu perfil en LinkedIn' o 'Completa el teu perfil en GVAJobs'.

"En Labora estem segurs que aquests fòrums serviran per a aprofundir en la formació i l'orientació de les persones desocupades de la Comunitat Valenciana i també en el necessari debat sobre el futur del treball que volem impulsar des del Servei Valencià d'Ocupació", ha conclòs Nomdedéu.

Arxivat a:

Destacats