Labora donarà fins a 4.500 euros a les persones aturades que inicien una activitat empresarial innovadora

Els projectes empresarials que es presenten per a optar a l'ajuda hauran de tindre caràcter innovador

Guardar

Dona entrant en les oficines de Labora, el servei d'ocupació
Dona entrant en les oficines de Labora, el servei d'ocupació

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, oferirà ajudes de fins a 4.500 euros a les persones aturades que decidisquen emprendre per a desenvolupar una activitat innovadora. Labora ha dotat aquesta acció amb 1.460.000 euros.

Podran optar a aquesta ajuda les persones aturades inscrites en Labora que hagen iniciat l'activitat a partir de l'1 de gener d'enguany i que oferisquen una proposta innovadora. Es consideren iniciatives innovadores els projectes empresarials que oferisquen alguna novetat o millora sobre productes o serveis existents, les activitats empresarials o professionals en les quals es detecte una falta d'oferta en el territori on la persona treballadora autònoma vaja a prestar serveis o les idees de negoci, en sectors madurs, que donen resposta a necessitats no cobertes.

Aquest caràcter innovador precisarà l'informe de qualsevol de les entitats, públiques o privades, incloses en el Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana, que tindrà incloure's en la sol·licitud i La sol·licitud per a percebre l'ajuda pot realitzar-se a través de la web del Servei Valencià d'Ocupació i Formació o a través dels registres habilitats de la Generalitat.

La convocatòria inclou diferents imports en funció de les circumstàncies personals de cada sol·licitant. És per això que s'ha proposat una ajuda general de 2.500 euros per a persona aturades, import que s'incrementa fins als 4.500 euros si la persona desempleadaes menor de 30 anys o majors de 45 anys; si la persona sense ocupació té diversitat funcional o discapacitat, la qual rebrà 3.500 euros: o si es tracta de dones aturades que hagen sigut víctimes de violència de gènere l'import del qual serà de 4.500 euros.

Labora està apostant per l'emprendimiento i per la creació d'un teixit empresarial enfocat al futur i les noves tecnologies i, en aquesta línia, es va publicar al gener una ajuda amb els fons europeus del Pla de Transformació i Resiliència per a ajudar a desenvolupar l'activitat en un municipi despoblat de la Comunitat o dur a terme un projecte que fomente la digitalització o la transició ecològica. El termini per a sol·licitar aquesta ajuda continua obert.

 

Arxivat a:

Destacats