Labora incentiva amb més de 25.000 euros la contractació de talent jove en empreses valencianes

Les ajudes es destinen a la contractació indefinida de persones joves qualificades d'edats compreses entre 16 i 29 anys

Guardar

Una usuària entra en una de les oficines Labora
Una usuària entra en una de les oficines Labora

Labora oferirà incentius econòmics de més de 25.000 euros a les empreses valencianes que incorporen a la seua plantilla talent jove. Es tracta de les ajudes (ECOGJU) que s'han publicat aquest dimarts, 1 de març, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i que busquen fomentar la contractació indefinida per part d'empreses de la Comunitat Valenciana de persones menors de 30 anys amb qualificació professional reconeguda.

Labora destina a aquestes ajudes prop de 12 milions d'euros que compten amb el cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu Plus i que confirmen l'aposta per la reactivació en el mercat laboral de les persones joves per part de Labora.

El termini del qual disposen les entitats privades que desitgen accedir al programa ECOGJU comença el 2 de març i finalitza el 31 de maig de 2022. Addicionalment, la contractació de la persona objecte de la subvenció haurà d'haver-se produït almenys dos mesos abans de la sol·licitud.

Les persones destinatàries finals d'aquestes ajudes són joves entre 16 i 29 anys que figuren d'alta en Labora com a demandants d'ocupació, així com en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Per a donar-se d'alta cal dirigir-se a l'Espai Labora que corresponga per domicili i sol·licitar-ho (consultar ací) igual que per a la inscripció en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que pot ser realitzada pel personal de Labora.

Així mateix, la qualificació professional de les persones que poden optar a aquestes ajudes és llicenciatura o diplomatura universitària, grau universitari, doctorat, tècnic superior de Formació Professional, així com titulacions equivalents a les anteriors o certificat de professionalitat.

L'import de la subvenció ascendirà a 24.318 euros. Si en la persona contractada concorre addicionalment la condició de dona o persona amb discapacitat funcional, la quantitat pot arribar a 25.669 euros. En el cas que es tracte d'una persona amb discapacitat funcional severa; persona jove sota la guarda o tutela de la Generalitat, que estiga complint una mesura judicial derivada de la responsabilitat penal de persones menors d'edat o es tracte de dones joves víctimes de violència sobre la dona, la quantitat ascendirà fins a 27.020 euros.

L'empresa o personal autònom que reba la subvenció solament té l'obligació de mantenir la contractació de la persona jove durant almenys 24 mesos, amb el que es garanteix que el contracte tinga unes condicions mínimes d'estabilitat i de qualitat que permeta contribuir a rebaixar les elevades xifres de desocupació juvenil.

En anteriors convocatòries del programa ECOGJU s'ha observat que dels quasi 250 joves paticipantes, més del 85% ha mantingut l'ocupació una vegada superat els dos anys a què l'empresa està obligada a mantenir la seua contractació.

Aquestes ajudes formen part del pla Avalem Joves, el Pla integral de formació i ocupació per a joves Generalitat Valenciana que, amb un pressupost estimat de 275 milions d'euros, pretén combatre la desocupació de les persones menors de 30 anys.

Arxivat a:

Destacats