La Unió de Llauradors i Ramaders celebra 40 anys d'impuls a l'agricultura valenciana a Bonrepòs i Mirambell

Mª Josep Amigó: “La Diputació valora enormement el treball i el compromís de la Unió durant tots aquests anys amb el territori i amb els agricultors i agricultores”

Guardar

IMG-20161117-WA0004
IMG-20161117-WA0004

Bonrepòs i Mirambell va acollir este divendres la celebració dels 40 anys d'impuls a l'agricultura valenciana per part de la Unióde Llauradors i Ramaders (LA UNIÓ). Un acte que comptarà amb la presència dels màxims representants de l'administració valenciana com el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.

Mª Josep Amigó ha afirmat que la Diputació de València “valora enormement el treball i el compromís de la Unió durant tots aquests anys amb el territori i amb els agricultors i agricultores” i que per açò l'ens provincial ha decidit recolzar la commemoració d'aquests “40 anys de lluita en defensa de l'agricultura valenciana”.

L'acte central de celebració del 40 aniversari  va tenir lloc ahir en la llar parroquial de Bonrepòs i Mirambell, lloc on va nàixer el sindicat agrari el 12 de novembre de 1976, i va ser un homenatge a la ja extensa trajectòria de la Unió. L'acte ho va conduir el secretari general des de 2010, Ramón Mampel, qui va repassar els assoliments aconseguits des dels seus inicis.

Des de la Unió han reivindicat el treball diari en defensa de qüestions comunes per al conjunt del sector agrari valencià. Paral·lelament, la Unió es bolca diàriament en problemes específics de cada territori o activitat agrària, fet que la converteix en l'organització que pot proposar les solucions més adequades.

“Fa ja 40 anys que ho fem i, gràcies al treball incansable de totes i tots, molts dels nostres plantejaments s'han concretat en millores per al sector agrari”, han destacat des de l'adreça de la Unió.

Com a acte simbòlic, una comitiva de la Unió va plantar un arbre i després es va posar en valor el treball del sindicat agrari i els seus secretaris generals, amb un esment especial als ja desapareguts Lucio Monteagudo, de Jaraguas (1998- 2001), i a Joan Brusca, de Benicarló (2001-2008).

Després de l'acte institucional de tancament, en el qual van intervindre representants de les administracions públiques i el secretari general de la Unió, l'artista Pep Gimeno “Botifarra” va oferir un concert i un sopar amb productes valencians.

“Continuarem amb l'esforç de transmetre a la societat valenciana el paper i la importància d'un sector agrari valencià ben articulat, innovador, que s'estén per tot el territori autonòmic però que ha de treballar en condicions dignes i amb preus justs per a continuar subministrant productes de qualitat als consumidors, fent un treball al mateix temps de preservació mediambiental i del paisatge”, han destacat des de la Unió.

La Unió de Llauradors i Ramaders és una organització agrària que té el seu àmbit d'actuació a la Comunitat Valenciana, amb presència en totes les comarques. La Unió es va constituir com una organització professional agrària democràtica, unitària i independent de qualsevol grup polític, econòmic o religiós i sense finalitats lucratives, amb la finalitat de defensar i promoure els interessos generals dels agricultors i ramaders professionals valencians.

Bonrepòs i Mirambell ha format part de la història de la Unió en diferents moments: en l'assemblea de constitució, en el seu dècim i trentè aniversaris, i ara en la celebració de les seues 40 anys d'existència. A més, durant un període de temps va tenir la seua seu en aquesta localitat de l'Horta Nord i el primer secretari general del sindicat agrari va ser Joan Ramón Peris (des de 1976 fins a 1989), nascut en el municipi.

Arxivat a:

Destacats