La recuperació gradual del sector turístic a la Comunitat Valenciana, en perill davant el possible fre del turisme britànic

El Regne Unit podria endurir, en els pròxims dies, les mesures per a viatjar a Espanya obligant a guardar quarantena

Guardar

turismo ep
turismo ep
Ja ho anunciava el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer: "aquest és un any complicat, de recuperació gradual, on alguns mercats internacionals encara tenen unes certes dificultats per a viatjar". No obstant això, i malgrat que el mercat nacional i de proximitat "estan responent de manera molt dinàmica" i s'espera que l'últim quadrimestre de l'any siga "més dinamitzador per al turisme gràcies a l'avanç de la vacunació", la veritat és que, en pocs dies, la Comunitat Valenciana podria patir un nou colp.I és que, tal com han recollit diferents mitjans britànics com The Times o el Daily Mail, el Regne Unit podria endurir les regles per a viatjar a Espanya aquest estiu. Així, tot apunta al fet que l'executiu de Boris Johnson estaria estudiant la possibilitat de marcar com a zona roja en el semàfor Covid al nostre país, la qual cosa es traduiria en l'obligatorietat, per a la ciutadania britànica que tornara de les seues vacances a Espanya, de realitzar una quarantena en un hotel subministrat pel govern, independentment de si tenen la pauta completa de vacunació.De moment, no tot el gabinet britànic està per la labor d'endurir unes mesures que, sens dubte, suposaran un important colp per al turisme de la Comunitat Valenciana, però també d'altres països que passarien a la mateixa llista com Itàlia o Grècia. Serà aquest dijous quan el Regne Unit prenga una decisió que podria entrar en vigor dilluns que ve, 9 d'agost.Independentment d'aquesta decisió, Turisme CV ha signat un conveni de col·laboració amb l'associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), a través del que es destinarà un total de 800.000 euros en suport a la competitivitat d'un sector bàsic per a l'economia i l'ocupació del territori valencià. D'aquesta manera, les accions aniran dirigides a la promoció nacional i internacional, la innovació tecnològica i la gestió dels corredors turístics segurs.En aquest sentit, es preveuen actuacions de comàrqueting amb operadors turístics, agències i línies aèries tant en el mercat nacional com internacional; campanyes de publicitat tant online com offline; campanyes en xarxes socials; actuacions en els mitjans de comunicació; i marxandatge amb possibilitat d'adaptació a elements protectors enfront de la Covid-19 per a reforçar la seguretat de visitants, persones treballadores i residents.

Ciutadans presenta un decàleg per a salvar el turisme

Per part seua, la formació taronja presentava, ahir, en Les Corts un decàleg per a salvar el turisme amb mesures entre les quals es trobava la fi del toc de queda, l'augment d'ajudes per al sector, així com una baixada d'impostos. En aquesta línia, des de Ciutadans consideren que el toc de queda "és una mesura infundada. No sabem quins criteris se segueixen per a aplicar-la en alguns municipis i en uns altres no". Així, encara que han afirmat que serveix per a doblegar la corba, "els perjudicis no estan compensats amb el que se soluciona".

Un futur incert

Després de la variant delta que ja suposa més del 90% dels nous positius a la Comunitat Valenciana, roman l'ombra de l'aparició d'una nova soca que pose en escac tot l'esforç realitzat fins al moment. De fet, com ha avançat À Punt, un informe del Grup Assessor Científic per a Emergències del Regne Unit alerta ja d'una nova mutació del virus, encara desconeguda, que podria aconseguir una taxa de mortalitat del 35%.Així, l'estudi preveu tres escenaris futurs que els classifica segons la probabilitat. Respecte als més "realistes", els experts alerten d'una nova variant més letal que podria provocar la mort "d'una de cada tres persones contagiades, similar al coronavirus causant de la síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà (MERS); però també d'una mutació que aconseguiria evadir les actuals vacunes. Per contra, també valoren la possibilitat d'un escenari "improbable a curt termini, però més realista a llarg termini" en el qual es parla d'un SARS-CoV-2 menys virulent entre la població.
Destacats