La Mancomunitat reactiva el Pacte Comarcal per l'Ocupació

Guardar

Pacto comarcal por el empleo Mancomunitat Horta Sud-1
Pacto comarcal por el empleo Mancomunitat Horta Sud-1

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha reactivat el Consell Rector de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACO) després de diversos anys sense ser convocat. La intenció és revivar el consorci del qual formen part actualment els sindicats CCOO i UGT, el Club de Gerents de Torrent i l'Agrupació Comarcal d'Empresaris. Després d'una primera presa de contacte s'ha considerat la possibilitat realitzar un estudi actualitzat de la situació, en el que a l'ocupació es refereix, dels més de 60 polígons industrials que existeixen a l'Horta Sud i el sector de la construcció. Tots dos aspectes suposen gran part de l'ocupació a la comarca atés que han sofert d'una manera especialment cruenta la crisi econòmica estos últims anys.

Esta "fotografia" de la comarca serà a base per elaborar una sèrie de programes amb els quals es pretén fomentar l'ocupació especialment entre les pimes, els emprenedors i els aturats de llarga durada. La intenció del consorci és iniciar l'estudi abans que finalitze el present any per poder iniciar els projectes al més aviat possible.

Per al president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, "ja s'ha perdut molt temps en un tema tan important com l'ocupació pel que cal reactivar el consorci i posar-nos a treballar". Bielsa pretén que este organisme propicie "un diàleg constant entre els actors socials que ens permeta incidir en els sectors econòmics més importants de la comarca per ajudar a la seua reactivació i a la creació de nous llocs de treball".

Tant els sindicats com les associacions d'empresaris s'han mostrat satisfets de la reactivació del Pacte Comarcal per l'Ocupació. En la primera presa de contacte també es va estudiar la possibilitat que s'integren en el consorci altres associacions per "aprofitar la capacitat humana i tècnica dels agents socials per a millorar la situació laboral dels ciutadans de l'Horta Sud".

La Mancomunitat per la seua banda es va comprometre a aportar finançament propi, acudir a les línies de subvenció d'altres organismes per a la reactivació de l'ocupació i coordinar els plans que s'engeguen perquè la seua incidència siga màxima entre les persones desocupades i els municipis de la comarca.

Destacats