La Junta de Govern Local aprova inversions de 5,2 milions d'euros

Guardar

La Junta de Govern Local ha aprovat hui dedicar un total de 7,96 milions d'euros a cinc projectes d'inversió, sis convenis i un contracte de gestió de serveis. Així ho ha explicat al final de la sessió la portaveu municipal Sandra Gómez, qui ha detallat les diferents iniciatives acordades. Per la seua part, la portaveu Maria Oliver ha informat sobre les ajudes per a rehabilitació d'immobles al Cabanyal.

Dels 7,96 milions d'euros, es destinaran 5,21 milions a cinc projectes d'inversió; 1,97 milions a quatre convenis; 51.700 euros a altres dos convenis; i 720.000 euros per a un contracte de gestió de serveis. Durant la reunió de la Junta de Govern Local també s'ha acordat suspendre la tramitació i l'atorgament de llicències de parcel·lació, edificació i demolició en l'àmbit del Pla Especial de Protecció del Nucli Històric Tradicional de Patraix. Tal com ha assenyalat Gómez, «s'exceptuen les accions de mera reforma o manteniment que no suposen alteració estructural de l'edifici, ni afecten els elements catalogats o en tràmit de catalogació».

Així mateix, s'ha tractat l'adjudicació del contracte del projecte parcial de demolició i conservació de façana dels edificis protegits de la plaça del Doctor Collado, 2 i 3, situat al voltant de la Llotja de la Seda. La iniciativa compta amb finançament del Pla Confiança, i disposa d'un muntant total de 312.900,49 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de 33 dies. Les obres inclouen l'estabilització, apuntalament, la fitació i conservació de la façana i la demolició parcial en aquells àmbits que revisten perill. A més, «es fitaran les zones a demolir i a consolidar, amb l'objectiu d'aconseguir que l'edifici quede estable i segur, i permeta els posteriors treballs d'arqueologia, que es licitaran independentment, com una segona fase de les intervencions», ha explicat la portaveu municipal.

'UNA VALÈNCIA MÉS VERDA'

La Junta de Govern Local ha aprovat també contractar l'execució de les obres del projecte 'Una València més verda, reposició d'arbrat urbà en escocells buits al terme municipal de la ciutat de València', així com convocar el procediment obert simplificat i aprovar els plecs i la despesa corresponent, que aconsegueix els dos milions d'euros (exactament, 2.082.352,89 €).

Sandra Gómez ha recordat que aquesta iniciativa «sorgeix de la necessitat de plantar arbrat en els més de 3.000 escocells buits que existeixen en el viari urbà, que s'han anat generant en l'últim lustre, i el tractament del qual i adequació han sigut objecte de nombroses peticions veïnals». A causa de la magnitud del projecte i de la necessitat d'ajustar l'execució al període de parada vegetativa de la major part dels exemplars, l'actuació es divideix en cinc lots agrupats per tots els districtes.

Finalment, la regidora ha informat sobre la Zona Acústicament Saturada (ZAS) del Carme, i ha explicat que s'ha proposat resoldre les al·legacions formulades en el tràmit d'informació pública de la proposta de mesures definitives.

MÉS DE 550.000 EUROS PER A REHABILITACIONS EN EL CABANYAL

D'altra banda, la portaveu municipal Maria Oliver, ha informat d'altres acords de la Junta de Govern, adoptats a proposta de la Regidoria de Vivenda. S'han aprovat intervencions al barri del Cabanyal-Canyamelar per import d'en 486.370 euros. Es tracta de dos projectes d'execució d'obres de rehabilitació, tres subvencions a privats per a la rehabilitació, i l'abonament d'una subvenció per a la rehabilitació en l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana Cabanyal-Canyamelar.

Tal com ha destacat Oliver, «amb iniciatives com aquestes, l'Ajuntament continua el seu full de ruta per a la rehabilitació d'edificis deteriorats en el barri de Cabanyal-Canyamelar». Les obres s'inclouen en el programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana), que financen conjuntament la Generalitat, el Ministeri de Foment i l'Ajuntament. La regidora María Oliver ha destacat que «el nostre compromís amb El Cabanyal-Canyamelar continua ferm. On l'anterior equip de govern tenia un pla per destruir, ara tenim un full de ruta per reconstruir, rehabilitar, valorar i dignificar els immobles del barri». La Junta de Govern Local ha aprovat també la reedició del conveni amb la Generalitat i el Ministeri per continuar amb l'ARRU l'any 2019.

L'objectiu de la rehabilitació és dotar als immobles de les condicions de seguretat, habitabilitat i funcionalitat requerides per llei. Les obres consistiran en la demolició d'elements impropis, millores en les façanes, reparació de cobertes, renovació de xarxa de clavegueram i connexió amb la xarxa de sanejament. A l'interior dels immobles està previst renovar els revestiments, així com noves instal·lacions de lampisteria, electricitat, gas i ventilació.

Les intervencions previstes són la rehabilitació dels edificis de propietat municipal situats als carrers de la Reina, 131, i Pare Lluís Navarro, 193, que tenen un pressupost de 399.294 euros i un termini d'execució de 10 mesos. Amb això s'obtindran 4 vivendes entre 76 i 88 metres quadrats. Així mateix, s'han aprovat tres subvencions per a edificis de propietat privada situats als carrers Eugènia Vinyes 237 i Barraca 82, i en l'avinguda del Doctor Lluch 165. El conjunt de les subvencions ascendeix a 74.743 euros. També s'ha acordat concedir una subvenció per a rehabilitar un edifici situat en el número 11 del carrer Barraca per import de 39.005 €.

Destacats