La gastronomia i tradicions nadalenques valencianes s'acosten al sud d'Alemanya

Guardar

turrones-valencia
turrones-valencia

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l'Oficina Espanyola de Turisme a Munic i la denominació d'Origen del Torró de Xixona, promocionarà l'oferta turística de la Comunitat, i especialment les seues tradicions i gastronomia nadalenques en el sud d'Alemanya.

En concret, es tracta d'una acció promocional virtual que tindrà lloc el pròxim 15 de desembre i que reunirà a més de 30 operadors i mitjans de comunicació de les regions alemanyes de Baden-Württemberg i Baviera, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

A través d'aquest esdeveniment online, Turisme presentarà l'oferta turística de la Comunitat Valenciana en general; i a més mostrarà les tradicions i costums nadalencs valencians, especialment les relacionades amb la gastronomia típica d'aquesta època de l'any, quan el torró de Xixona cobrarà particular protagonisme.

D'aquesta manera, els participants tindran l'oportunitat d'aprendre a elaborar l'autèntic torró de Xixona i podran participar en un original concurs en directe, que premiarà, almenys per aspecte, el millor torró elaborat per ells mateixos i que compartiran de manera virtual.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "es tracta d'una iniciativa original que hem impulsat conjuntament amb Turespaña i que es preveu anirà seguida d'altres al llarg de 2021, en les quals es combinarà la presentació de destinació amb la gastronòmica a través de la preparació de receptes o tastos virtuals pels participants".

Així mateix, ha assenyalat que el seu departament continua treballant "per impulsar el turisme gastronòmic fora de les nostres fronteres, posant en valor els nostres productes autòctons i la singularitat de la nostra cuina, a més de potenciar una imatge d'excel·lència gastronòmica a través de L'Exquisit Mediterrani".

Segons Colomer, "davant la incertesa sobre quan es podrà viatjar i en quines condicions, la promoció en mercats internacionals ara persegueix dos objectius, d'una banda, mantenir el vincle emocional, reviure sensacions i experiències i generar il·lusió en el futur als potencials viatgers; i per l'altre, mantenir el contacte professional amb operadors i agents per a estudiar acords adaptats a la situació actual".

Els operadors turístics convidats a l'esdeveniment procedeixen de dues regions del sud d'Alemanya, que tenen una major renda per càpita i que compten amb connexions aèries directes entre les seues respectives capitals, Stuttgart i Munic, i la Comunitat Valenciana.

Destacats