La Diputació recolzarà la Generalitat amb inversió en infraestructures per a pal·liar la vulnerabilitat social

Mª Josep Amigó: La inversió en infraestructures socials es quantifica en 17,3 milions i es reflectirà en els pròxims pressupostos.

Guardar

M Josep Amigó y Monica Oltra foto_Abulaila (5)
M Josep Amigó y Monica Oltra foto_Abulaila (5)

La vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, i la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Públiques, Mónica Oltra, s'han reunit per a avançar en una col·laboració en infraestructures socials que suposarà una inversió de 17,3 milions d'euros i anirà dirigida a col·lectius vulnerables, com els menors tutelats, els discapacitats intel·lectuals i les persones majors.

La diputada ha destacat que la coordinació entre Diputació, Generalitat i ajuntaments segueix el “esperit del Pacte del Botànic” ja que “el primer és rescatar persones i cobrir les necessitats en situacions de vulnerabilitat social”. En aquest sentit, Amigó ha recordat que ja es va realitzar una primera reunió amb Oltra i amb la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, per a conèixer les necessitats que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Públiques considera prioritàries en aquesta matèria.

“En primera fase, es tracta de centres dirigits a menors i malalts mentals, perquè han estat abandonats 20 anys pel Govern del PP”, ha detallat la diputada sobre les obres, en les quals la Diputació assumirà el cost de construcció i la Generalitat s'encarregarà de l'equipament i les despeses de posada en funcionament.  Amigó ha afegit que els criteris que es seguiran per a establir prioritats, traslladats per la Conselleria, tenen en compte les infraestructures existents en els municipis, les llistes d'espera i les necessitats de la població.

Oltra ha considerat un pas important aquesta col·laboració en infraestructures perquè segueix “un procés transparent amb criteris objectius i no partidistes”, ha afirmat. Així mateix, la vicepresidenta de la Generalitat ha agraït la “complicitat” de la Diputació i la seua “sensibilitat en temes socials”, que es veurà reflectida en els pròxims pressupostos de l'ens amb una inversió de 17,3 milions d'euros emmarcada en una estratègia a “llarg termini” per a atendre totes les necessitats.

Arxivat a:

Destacats