La Diputació injecta 265.000 euros en el Rincón de Ademuz a través del Pla de Camins i Vials

Guardar

pleno diputacion
pleno diputacion

La comarca del Rincón de Ademuz rebrà 265.180 euros de la Diputació de València a través del Pla de Camins i Vials 2016-2017 (PVC), un programa bianual amb una dotació total de 12 milions d'euros que, en la línia de la gestió responsable del nou equip de govern provincial, es basa en criteris “més objectius i transparents”, en paraules del titular de Carreteres, Pablo Seguí.

Per municipis, Ademuz rebrà 61.012 euros; Casas Altas 23.744 euros; Casas Bajas comptarà amb 26.065 euros; a Castielfabib corresponen 58.382 euros; Puebla de San Miguel ingresarà 38.634 euros; Torrebaja, 20.337 euros; i, per últim, el Pla de Camins i Vials portarà la xifra de 37.006 euros a la localitat de Vallanca.

Aquestes subvencions, segons va explicar el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “suposen el final del clientelisme en la concessió de les ajudes directes perquè l'objectiu de basar el repartiment en el color polític dóna pas a criteris més justs i coherents en tots els programes que ixen des de la Diputació”.En el Pla de Camins i Vials 2016-2017, la nova Diputació ha apostat per quatre variables, més enllà del criteri poblacional que ara ocupa solament un 25% a l'hora de determinar l'assignació per a cada municipi. A més de la població, els ajuntaments de menys de 50.000 habitants rebran una part lineal fixa que constitueix un 35% de la subvenció, en la qual s'introdueixen dos criteris fonamentals que permeten que reben més diners els municipis amb més camins rurals. D'una banda, la superfície del terme, i per un altre, la longitud dels camins.Autonomia municipal

Com en la resta de plans engegats des que es va iniciar la present legislatura, el nou encuny de la Diputació de València posa en valor l'autonomia dels alcaldes i alcaldesses a l'hora d'invertir les ajudes de la Corporació provincial. “En aquest cas, els ajuntaments poden triar entre invertir en camins rurals o en carrers, i incloem també la compra de maquinària específica per a la construcció o conservació de camins, que si ho prefereixen poden adquirir amb aquestes ajudes”, va detallar Pablo Seguí en la presentació del Pla. La compra de maquinària com retroexcavadores, aplanadores o tractors amb trailla per a arreglar els camins és un dels punts bàsics que inclou el PCV, al costat de la pavimentació de camins i vies de titularitat municipal i el reasfaltat de vies públiques urbanes.

Destacats