La Diputació i la Universitat Politècnica de València creen la Càtedra Divalterra per a dinamitzar els parcs empresarials de la província

Guardar

catedra2-2
catedra2-2

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, han presentat hui el conveni de coŀlaboració per a crear la Càtedra Divalterra, que fixa el seu objectiu en la millora de les condicions dels polígons industrials de la província de València.

Jorge Rodríguez ha destacat que «aquesta càtedra se centrarà en identificar i millorar les mancances o deficiències que presenten els parcs empresarials, tant a nivell d'urbanització com de manteniment i preservació dels espais i les infraestructures de servicis que els proveeixen».

El president de la Diputació de València ha indicat que «Divalterra és l'organisme ideal per a desenvolupar aquesta acció conjunta amb la UPV, ja que una de les principals atribucions del seu objecte social és la participació en iniciatives dirigides a facilitar als ajuntaments l'optimització i la millora dels seus recursos socioeconòmics». En aquest sentit, segons el president, «treballar al costat d'una institució com la UPV suposa una oportunitat per a situar-nos en l'avantguarda de la investigació i el coneixement generat en la Universitat».

Per la seua banda, el rector, Francisco Mora, ha dit que «Divalterra ens ofereix una gran oportunitat. Els nostres estudiants i investigadors podran participar en la renovació funcional futura de les àrees d'activitats econòmiques. Es tracta d'analitzar el potencial de la zona per a incrementar-ne l’atractiu des del punt de vista empresarial i industrial i, a la llarga, millorar la competitivitat de les empreses instaŀlades en els polígons de la província».

L'acte de presentació ha comptat amb l'assistència de Víctor Sahuquillo, gerent de Divalterra; Miguel Ángel Ferri, director de l'Àrea d'Estudis i Estratègia Local de Divalterra; Jorge García-Serra, director de la ETSII-UPV, i Miguel Muñoz, degà del Coŀlegi Oficial d'Enginyers Industrials.

Millora de les activitats econòmiquesLa Càtedra Divalterradesenvoluparà una línia d’investigació que haurà de definir i prioritzar les inversions necessàries per a fer front a qualsevol programa de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.

També es faran activitats de formació i divulgació per als alumnes, com la participació en programes de postgrau i de formació permanent, l’organització de simposis i congressos o la promoció del coneixement relacionat amb les àrees d'activitats econòmiques entre la comunitat universitària.

La iniciativa té una vigència de dos anys prorrogables, està adscrita a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials (ETSII) i el seu director és el professor del Departament d'Enginyeria de la Construcció i Projectes d'Enginyeria Civil Juan Jaime Cano.

Divalterra i l’estudi del desenvolupament localL'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra té com a objectiu —segons el gerent, Víctor Sahuquillo— «adoptar i garantir un enfocament estratègic per a la promoció econòmica provincial i el desenvolupament local des d'un marc de canvi, innovació i actualització constant, en un context de retroalimentació amb els actors clau del territori».

Aquesta àrea també potencia «iniciatives i projectes creadors de coneixement que faciliten la presa de decisions rellevants en l'àmbit de la gestió local, l'establiment de planificació estratègica territorial i d'indicadors d'avaluació i l’eficàcia dels programes que es desenvolupen al territori».

Arxivat a:

Destacats