La Diputació dóna suport a un projecte de motocicleta elèctrica en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible


Guardar

SONY DSC
SONY DSC

Un grup de jóvens de la Universitat Politècnica de València ha dissenyat una motocicleta de baix consum, sostenible econòmicament i que, pel seu cost de fabricació, podria utilitzar-se per a “portar la sostenibilitat als ajuntaments valencians”, en paraules del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible ha descongestionat durant uns dies els centres de les grans ciutats europees de tràfic, contaminació i aglomeracions de vehicles. En aquest sentit, Nofuentes ha valorat les possibilitats que des de la Diputació es contribuïsca al fet que els ajuntaments incorporen motos més respectuoses amb el medi.

“El cost de fabricació és molt competitiu, per la qual cosa des de la Central de Compres es podria estudiar la possibilitat d'oferir als ajuntaments aquest servei i que des de les administracions es done exemple de la importància d'adquirir pràctiques sostenibles”, ha destacat el diputat.

José Juan Campillo i Antonio Molina, que formen part del projecte i també són membres de l'equip Motor UPV d'estudiants valencians lligats al món de l'enginyeria aplicada al camp de l'automoció sostenible, s'han reunit amb Bartolomé Nofuentes per a presentar la seua moto elèctrica i rebre assessorament sobre les línies de finançament europeu a les quals podrien acollir-se. Nofuentes els ha traslladat que les condicions són favorables per a un projecte d'aquestes característiques i que en pròximes trobades s'estudiarà la proposta amb major profunditat.

Destacats