La despesa mitjana de turistes estrangers que visiten la Comunitat Valenciana ja supera el nivell prepandèmia

Francesc Colomer destaca que "el perfil del turista estranger postpandèmia gasta més i es queda més dies en la Comunitat Valenciana"

Guardar

La platja de Cullera, repleta de gent en la Setmana Santa de 2022
La platja de Cullera, repleta de gent en la Setmana Santa de 2022

El turisme estranger s'està recuperant en Comunitat Valenciana durant 2022, segons mostren les dades del primer trimestre registrats per les enquestes Frontur-Egatur de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i que Turisme CV ha recollit en un informe.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "el final de les restriccions a la mobilitat per a reduir l'impacte de la COVID-19 es reflecteix en els resultats del primer trimestre de 2022 que mostren les estadístiques oficials".

Durant el primer trimestre de 2022, la demanda estrangera en la Comunitat Valenciana s'ha incrementat un 831,7% interanual (un 23,4% menys que en 2019). A més, la despesa turística ha augmentat un 752,8% (-9,7% respecte als resultats de 2019).

Respecte als nivells de 2019, any anterior a la pandèmia i de grans resultats en el sector turístic, durant el primer trimestre de 2022 s'ha incrementat tant la despesa per viatge (17,9%), com l'estada mitjana (10,8%) i la despesa mig diària (6,4%).

Colomer ha ressaltat que, segons aquests resultats, "el perfil del turista estranger postpandèmia gasta més i es queda més dies en la Comunitat Valenciana".

No obstant això, Francesc Colomer ha assenyalat que "aquests resultats i percentatges tan elevats hem d'analitzar-los amb prudència i amb la lògica del moment que vivim, després d'eixir d'una pandèmia" i ha recalcat que "les dades que veritablement ens interessen són la consolidació del destí i la tendència en la millora de la rendibilitat".

Dades per províncies

A la província d'Alacant, el nombre de turistes estrangers durant el primer trimestre de 2022 (xifratge en 700.346 turistes) ha crescut un 1.221,2% interanual. A més, destaca l'increment de l'estada mitjana del turista de França (44,6%), estimada en 17 dies. Després del Regne Unit, França i Països Nòrdics són els emissors més destacats del trimestre a la província d'Alacant.

A més, les dades de l'INE mostren que, a la província de Castelló, el nombre de turistes estrangers (xifratge en 34.960) ha crescut durant el primer trimestre de l'any un 283,7% interanual.

A la província de València, durant el primer trimestre de 2022 el nombre de turistes (429.986 turistes) ha crescut 583,1% interanual. Destaca l'increment de l'estada mitjana del turisme procedent de França (15,7%), estimada en 9,6 dies, i dels Països Baixos (9,2%). A més, les dades apunten al fet que França i Itàlia han sigut els principals mercats emissors del trimestre.

Destacats