La Comunitat Valenciana reforça la seua "presència professional" a Fitur

La Generalitat té previsió d’assistir, de moment, a altres 43 fires i esdeveniments per a ‘vendre’ el territori valencià

Guardar

bici artes ep
bici artes ep

Madrid acull de nou la Fira Internacional de Turisme i, de nou, la Comunitat Valenciana estarà present en ella. Es tracta d'un dels esdeveniments, amb caràcter internacional, més importants per a l'autonomia valenciana: en 2018, el turisme va suposar, segons dades d'IMPACTUR, l'11,6% del PIB. Es tracta, doncs, d'una de les principals fonts de riquesa per al territori.

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha sigut l'encarregat d'assenyalar com la Comunitat "torna" a la Fira però, no obstant això, ho fa amb "novetats". Unes novetats que passen, no obstant això, pel principal objectiu continuista: augmentar la presència 'professional'. Així, el Secretari ha indicat que "en aquesta nova edició augmenten un 40% respecte a 2019" la presència d'empreses. "És un espai per a comprar i vendre, on el veritablement important és el biaix professional", ha asseverat.

Es tracta d'una fira amb gran importància mundial en la qual estarà representada la Comunitat Valenciana en general, però també els seus aspectes més locals. Així, també tindrà el seu propi espai, per exemple, la Diputació de València. El president de l'hemicicle provincial, Toni Gaspar, creu que és un bon moment per a tornar a Fitur, donat el "moment brillant que viu la gestió turística" a la província, assegura. El Diputat de Turisme, Jordi Mayor, creu que s'ha avançat cada fira, per a arribar ara amb l'experiència adquirida de 'Del Tros al Plat', en la qual la mateixa província, amb tots els seus valors, era el plató de televisió.

Tan important és per a la Comunitat Valenciana la seua promoció exterior -els visitants estrangers creixen anualment, així com els de la mateixa Comunitat Valenciana-, que Colomer ha ressaltat la previsió d'"assistir a 43 fires i esdeveniments promocionals". "Hem de donar protagonisme als diferents productes i experiències que ofereix la Comunitat", ha assegurat el Secretari. Per això, entre altres coses, la diversificació: el territori estarà representat en multitud d'espais de Fitur.

La població d'Aldaia, per exemple, també comptarà amb el seu espai; portarà a un escenari mundial el seu tradicional Palmito, així com una mostra de la "tradició, gastronomia i manera de ser" dels aldaiers, segons va assenyalar l'alcalde, Guillermo Luján. També Ontinyent estarà present, amb la intenció de mostrar-se com a "ciutat per a fer turisme durant tot l'any".

Creixement desestacionalitzat

Un dels objectius principals de les diferents administracions valencianes, quant a turisme, és desestacionalitzar-lo, és a dir, transmetre la idea que la Comunitat Valenciana no és només una bona destinació de "sol i platja". En les últimes xifres anuals, de 2018, el territori va rebre 9,2 milions de turistes internacionals, un increment del 3,2% respecte a 2017. El ressenyable és, també, que encara que els mesos d'estiu són els de més afluència, cada vegada arriben més en altres estacions.

Un exemple més clar d'aquesta aposta, unida al treball local, es dóna en el Cap i Casal. En l'última valoració turística, Emiliano García, Regidor de Turisme del Rialto, va assenyalar com la ciutat "guanya" visitants en tots els mesos d'any: "principalment a l'hivern". Les pernoctacions d'estrangers a la ciutat han augmentat, en l'anterior legislatura, un 35,9%. A més, l'ocupació hotelera es manté entorn del 75% en els mesos tradicionalment coneguts com a "temporada baixa".

Colomer creu que la Comunitat va ben encaminada, perquè la seua presència cada vegada més "professionalitzada" en aquesta mena de fires repercuteix positivament: "El nostre objectiu és assistir a les fires de turisme com és Fitur per a fer negoci, mostrar la nostra oferta, atraure visitants i nous mercats a la nostra destinació".

Destacats