La Comunitat Valenciana preveu una Setmana Santa d'alta ocupació amb recuperació de turisme internacional

S'esperen resultats superiors als registrats l'any passat

Guardar

Un grup de turistes passejen en bicicleta per la Ciutat de les Arts i les Ciències
Un grup de turistes passejen en bicicleta per la Ciutat de les Arts i les Ciències

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que es preveu una Setmana Santa d'alta ocupació turística, motivada per la recuperació del turisme internacional i per l'impacte del Bo Viatgem llançat per la Generalitat Valenciana. Així, ha apuntat que s'esperen resultats superiors als registrats l'any passat i ha destacat que "hi ha destinacions que preveuen una ocupació pràcticament absoluta".

En aquesta línia, ha ressaltat que per als dies festius de Pasqua s'han registrat més de 4.000 reserves en allotjaments turístics de la Comunitat a través del programa Bo Viatge. El primer període d'aquest programa per a l'edició de 2022 es va iniciar el passat 17 de gener i finalitzarà el 31 de maig. Per províncies, a Alacant s'han realitzat 2.676, 993 a Castelló i 461 a València, ha informat la Generalitat en un comunicat.

"No hi ha hagut crisi de producte ni de capacitat de competir, sinó que hi ha hagut una crisi sanitària duríssima que ha afectat la indústria dels viatges i, malgrat tot, es presenta una temporada certament dinàmica", ha assegurat Colomer, al mateix temps que ha subratllat que, "a més de l'impuls que el Bo Viatge suposa per a les reserves hoteleres, s'espera la recuperació del turisme internacional, la gran assignatura pendent després de la pandèmia".

En aquest sentit, ha valorat el comportament del principal mercat emissor, el britànic, així com el d'altres mercats com França, Bèlgica, Holanda, o Alemanya, que "estan mostrant la seua fidelitat a la Comunitat".

D'altra banda, ha assenyalat que, segons ha traslladat l'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur), "el sector té perspectives optimistes tant per a la Setmana Santa com per a la primavera, perquè el comportament del turisme durant els primers tres mesos d'enguany ha sigut positiu". No obstant això, s'ha mostrat "caut" perquè "a l'hora de valorar la temporada turística cal fixar-se també en la desestacionalització i no sols en la temporada de Pasqua o estiu, i veure la capacitat de millorar la rendibilitat o la diversificació".

El secretari autonòmic ha afirmat que des de Turisme Comunitat Valenciana "s'analitzen els comportaments de la demanda, i per això es treballa per a impulsar productes turístics en els quals la gent mostra interés, com la cultura, el patrimoni, les experiències o el turisme actiu".

Destacats