La Comunitat Valenciana presenta la seua participació en el Fitur més digital i tecnològic

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat com serà l'exposició en la fira d'enguany

Guardar

Francesc Colomer presentacion fitur
Francesc Colomer presentacion fitur
La pandèmia de la Covid-19 ha trastocat la celebració de molts esdeveniments tant a nivell nacional com internacional. I la Fira Internacional del Turisme (Fitur) és un d'ells. No obstant això, del 23 al 29 de maig se celebrarà Fitur en el recinte firal IFEMA a Madrid i serà la primera fira presencial del sector turístic des que va començar la pandèmia. Així, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat aquest matí en què consistirà la participació de la Comunitat Valenciana en aquest esdeveniment.L'edició de 2020, celebrada al gener com sol ser habitual abans que començara la pandèmia, va comptar amb 261.100 visitants i 11.040 empreses de 165 països, de les quals al voltant de 200 eren de la Comunitat Valenciana. Enguany seran 110 les empreses valencianes que seran presents en una fira marcada per les restriccions sanitàries. L'aforament serà del 50%, els assistents necessitaran un test d'antígens negatiu obligatori abans d'entrar, hi haurà presa de temperatura en l'entrada i serà obligatori en tot el recinte l'ús de màscara i la distància de seguretat d'1,5 metres."Fitur enguany té un significat diferent perquè és la primera fira des de la pandèmia després d'una llarguíssima espera per al sector turístic, que s'ha sacrificat més que cap altre. Hem cobert tota la disponibilitat que ens ha donat IFEMA, una notícia positiva per a mirar el futur amb optimisme. Contarem una història i ens hem de dir a nosaltres mateixos que ha valgut la pena tanta restricció", ha assenyalat Colomer.El secretari autonòmic també ha destacat que la Comunitat Valenciana és una destinació segura, ja que és "probablement la regió més segura d'Espanya i d'Europa". El lema de la campanya d'enguany és ‘Qui ho ha viscut ho sap’ i apel·la als sentiments amb la poesia com a fil conductor que es combinarà amb imatges del territori valencià. "La campanya busca la connexió emocional, el llenguatge, en un moment que només podem entendre en clau de recuperació emocional", ha assegurat Colomer.

Com serà l'espai de la CV en Fitur

Per a la 41 edició de Fitur, la Comunitat Valenciana tindrà dos espais expositius diferents en IFEMA. Un estand principal, situat en la capçalera del Pavelló 7 del recinte Firal Joan Carles I, de 2.053 metres quadrats que es divideix en tres ‘illes’: patronats provincials, producte i empreses i comunicació i serveis auxiliars. A més, hi haurà un estand de 20 metres quadrats en Fitur Cinema, que acullen les ‘film offices’ provincials, amb l'objectiu de promocionar el rodatge de pel·lícules en el territori valencià.El cost total de la participació de la Comunitat Valenciana en Fitur és de 616.395 euros, encara que amb l'IVA inclòs la xifra ascendeix a més d'un milió d'euros. Turisme CV assumeix el cost total del sòl en els diferents recintes firals i el cost total de construcció dels dos estands per a tota l'oferta turística. En tractar-se d'un estand firal adaptable, aquesta inversió podrà utilitzar-se en fins a altres 10 fires turístiques com la Mostra de Turisme de la CV o el World Travel Market de Londres.Aquest Fitur serà predominantment tecnològic i digital. Tota l'oferta turística de la Comunitat Valenciana es difondrà a través de pantalles i codis QR. A causa de l'actual situació sanitària no hi haurà papers ni taulells. El menjar i la beguda també seran substituïdes per vídeos en els quals es mostraran els principals productes gastronòmics de la Comunitat Valenciana.Com ja succeïra en edicions anteriors, l'estand principal de la Comunitat agrupa les 6 marques territorials del destí CV: València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Visit València, Alacant i Costa Blanca. Aquestes marques turístiques se situaran en la primera de les illes (els tres patronats provincials) i en dos annexos (Benidorm d'una banda i València i Alacant per un altre). També hi haurà una ‘illa’ per a empreses que oferisquen productes turístics i una altra ‘illa’ per a comunicació i serveis auxiliars.

Previsions

El secretari autonòmic de Turisme s'ha mostrat caut a l'hora de fer previsions per a aquest estiu. La caiguda de l'estat d'alarma el passat 9 de maig ha suposat que el tancament perimetral autonòmic deixara d'estar en vigor des de llavors. Això significa que les persones de la resta d'Espanya poden tornar a visitar la Comunitat Valenciana. "Sense el turisme nacional és molt difícil comprendre el nostre volum turístic, és evident que juga un important paper", ha apuntat Colomer.Davant el fet que puguen arribar moltes persones a l'autonomia valenciana aquest primer cap de setmana després de l'alçament del tancament autonòmic, Francesc Colomer ha tractat de conscienciar amb el compliment de les mesures sanitàries. "Esperem la responsabilitat. Sempre ha sigut una cosa de tots, el problema són les persones si descurem les normes", ha resolt el secretari autonòmic de Turisme.
Destacats