La Comunitat Valenciana generarà 144.450 ocupacions en la campanya nadalenca, un 5,7% més malgrat la incertesa política

Guardar

empleo_navidad
empleo_navidad

La Comunitat Valenciana generarà 144.450 contractes en la campanya nadalenca, un 5,7 per cent més, malgrat la incertesa política i econòmica, i serà la tercera autonomia amb major nombre absolut de contractacions, segons un informe d'Adecco i la seua divisió Adecco Outsourcing.

La consultora preveu que entre aquest mes de novembre i el gener vinent (tots dos inclosos) es firmen a Espanya prop d'1.148.000 contractes de posada a disposició --els que realitza el sector--, que suposen un 7,3% més que en el mateix període de 2017-2018. Per a Adecco, es tracta d'una xifra "positiva" però que es troba "lleugerament per sota" del creixement de la campanya en 2018 que va ser d'un 8%.

D'eixes contractacions, la Comunitat Valenciana segellarà al voltant de 144.450, un 5,7% més que en l'anterior campanya, un increment "molt positiu", però que serà quasi dos punts percentuals menor al del total nacional. Dins de l'autonomia, València serà, amb diferència, la província que més contractes realitze, amb unes 104.760 contractacions, un 7% més, i és igualment la que més creix en previsions.

Després d'ella se situen, Alacant (més de 22.470 contractes, un 2% més) i Castelló (més de 17.200 contractes, i un creixement d'un 3% interanual). Les previsions fan pensar que la durada dels contractes serà superior a les dels últims anys, ja que la campanya començarà amb els descomptes del mes de novembre --Black Friday, Cyber Monday-- i s'allargarà fins a finals del mes de gener, incloent així el període de rebaixes.

Destacats