La Comunitat Valenciana compta amb la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents més gran d'Espanya

En l'actualitat ja hi ha 103 destins de la Comunitat Valenciana adherits a la Xarxa DTI-CV

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat l'assemblea general de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana
El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat l'assemblea general de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat juntament amb el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, l'assemblea general de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha explicat que "aquesta assemblea se celebra a València com a suport de la Generalitat a la capitalitat europea del turisme intel·ligent que ostenta la ciutat en 2022" que és la primera vegada que se celebra a València. "Probablement, també organitzarem l'extraordinària al novembre, en el marc del Congrés Mundial DTI".

Colomer ha ressaltat que "tenim la Xarxa de DTI autonòmica més gran d'Espanya" i ha reconegut "la gran faena de tots els agents implicats" per a impulsar la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, que "ens ha situat en una posició en la qual podem exportar paràmetres i propostes de turisme intel·ligent".

El titular de Turisme ha reivindicat "aquesta comunitat com a incubadora d'idees i projectes" i ha reforçat la idea de "continuar treballant en equip compartint coneixement per a continuar creixent".

Aquesta assemblea ha congregat una àmplia representació de destins adherits a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana a través de personal tècnic i de les regidories de Turisme. Així, hi ha 100 inscrits de 78 destins, dels 103 que actualment conformen la Xarxa DTI-CV.

Per part seua, el director general de Turisme, Herick Campos, ha presentat un balanç amb la situació actual de les activitats i projectes de la Xarxa.

Els nous destins inscrits són Benassal, Xulilla, Moncofa, Montant, Onil i Plana de l'Arc. Per províncies, hi ha 30 destins de la província de Castelló, 42 de la província de València i 32 destins de la d'Alacant que formen part de la Xarxa DTI-CV.

Respecte a les pròximes actuacions previstes per al semestre vinent, destaca la participació en l'III Congrés Mundial de l'OMT de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que tindrà lloc a València del 21 al 23 de novembre de 2022, així com diferents jornades de solucions tecnològiques i l'organització d'un curs sobre Big Data i Turisme, entre altres.

Assemblea Xarxa DTI-CV

En la jornada també s'han presentat els resultats dels projectes pilot del CEO de DIELMO 3D, José Carlos García; del representant del Departament Hospitality de Fabertelecom, Antonio Sempere; de Gorka García, enginyer proart - Purple Blob; Danilo Francesca, CEO de Park4Dis i del manager de Atribus, Pablo Navas.

Així mateix, s'ha celebrat la taula debat 'Com poden començar a treballar els destins supramunicipals amb el model DTI-CV?', on participen tècnics de la Mancomunitat la Canal de Navarrés, la Mancomunitat Vall d'Albaida i de la Mancomunitat Terra del Vi.

El subdirector de Visit València té previst presentar 'València Smart Capital' i la Diputació de València presentarà 'Connecta València'.

Destacats