La Comunitat Valenciana, al capdavant de la recuperació turística

Es posiciona com la tercera comunitat amb major creixement aquest 2022

Guardar

Diverses persones participen en un festival de cometes a la platja de Gandia
Diverses persones participen en un festival de cometes a la platja de Gandia

La Comunitat Valenciana lidera la recuperació de l'activitat turística a Espanya gràcies, entre altres motius, a l'augment del 750 % de les visites de turistes internacionals en els primers mesos de l'any. De fet, el mes de febrer, ha rebut quasi 400.000 turistes procedents de l'estranger, mentre que el febrer de 2021 a penes van arribar 30.000.

Així ho revelen les dades d'un informe realitzat per la Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques de Presidència de la Generalitat, davant els quals la directora general Ana Berenguer ha expressat que els mateixos "permeten ser optimistes respecte als pròxims mesos" i mostren "la fortalesa d'un sector que va saber resistir en els pitjors moments de la pandèmia de COVID-19 i que l'està fent també en l'actual conjuntura d'incertesa provocada pel context internacional".

L'estudi ha sigut realitzat a partir de les dades de pernoctacions hoteleres i turisme estranger de gener a març, que recull l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i "permet confirmar un fortíssim repunt del turisme, ja que portem onze mesos seguits a l'alça, després de l'enfonsament patit en 2020 per la crisi sanitària internacional", ha destacat la Generalitat en un comunicat.

Sobre aquest tema, Berenguer ha manifestat que només el mes de febrer la Comunitat Valenciana "ha rebut més de 400.000 turistes estrangers, enfront dels a penes 30.000 que van arribar el febrer de 2021".

L'estudi reflecteix que aquesta "recuperació del sector turístic" en la Comunitat Valenciana "ve impulsada per l'intens creixement" del turisme estranger a la província d'Alacant, on les pernoctacions hoteleres han crescut enguany significativament, en concret un 650%, resultat impulsat pel turisme estranger, que ha crescut més d'un 1.200%, i, de fet, només a Benidorm aquesta xifra augmenta a més del 4.000%.

La directora general ha valorat a més el "fort dinamisme" de la Comunitat Valenciana, que és la tercera autonomia turística amb major creixement turístic enguany, per davant d'altres comunitats autònomes com Balears, Catalunya i Madrid i que el conjunt d'Espanya.

DESPESA MITJANA PER TURISTA

Així mateix, s'ha superat el nivell de despesa mitjana per turista previ a la pandèmia, ja que el gener de 2022 es va xifrar en 1.148 euros per turista i el febrer de 2022 en 1.207 euros. En tots dos casos, se superen els 1.000 euros de despesa per turista de gener i febrer de 2020, encara en període anterior a la crisi sanitària internacional.

Respecte a la procedència dels turistes, Ana Berenguer ha apuntat que "hi ha un cert canvi de perfil, ja que hi ha un augment d'importància relativa d'alguns mercats com Alemanya i França".

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques s'ha mostrat "esperançada" amb les conclusions de l'informe, ja que, "malgrat la incertesa internacional derivada del conflicte d'Ucraïna, el sector turístic de la Comunitat Valenciana és molt competitiu".

Destacats