L'Ivace dona suport a la primera trobada 'Clients-Proveïdors' de la Comunitat Valenciana dirigida a potenciar les relacions comercials de proximitat

Participen 9 associacions empresarials adherides a la CEV

Guardar

Foto de la presentació a Alacant de la primera trobada 'Clients-proveïdors'
Foto de la presentació a Alacant de la primera trobada 'Clients-proveïdors'

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha presentat a Alacant la primera trobada 'Clients-Proveïdors' d'àmbit autonòmic que se celebrarà a Ibi, el pròxim 24 de febrer, amb la participació d'associacions i federació empresarials, el suport de l'Ivace i la col·laboració de la CEV.

Aquesta trobada va començar en 2017 de la mà de COEVAL, FEDAC i IBIAE amb un èxit de participació que ha motivat que en 2022 els promotors li hagen volgut donar un enfocament autonòmic incorporant a més entitats.

En aquesta primera trobada autonòmica 'Clients-Proveïdors' participen l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), l'Associació d'Empresaris de Vega Baixa (ASEMVEGA), el Cercle Empresarial d'Elx i Comarca (CEDELCO), el Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), la Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida (COEVAL), la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES), la Federació Empresarial Alcoià-Comtat (FEDAC), l'Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (FECAP) i l'Associació d'Empresaris d'Ibi i Comarca (IBIAE).

Per al responsable d'Economia "tant les associacions empresarials com els clústers són els millors intermediaris per a impulsar la innovació entre les petites i mitjanes empreses i un suport important en els seus processos de creixement i de reinventar-se.

"En aqueix sentit Climent ha defensat la "necessitat i el benefici que comporta que tots els agents implicats en la millora competitiva del teixit industrial de la Comunitat Valenciana ens coordinem i cooperem per a generar sinergies i un full de ruta sòlid en matèria de reindustrialització".

Objectiu: Potenciar oportunitats de negoci

Les 9 entitats d'àmbit comarcal, integrades en la CEV, han llançat aquesta destacada iniciativa amb l'objectiu de potenciar les oportunitats de negoci entre empreses de la Comunitat Valenciana, basades en la proximitat i a millorar l'impacte de les relacions comercials en el creixement socioeconòmic dels seus territoris.

D'aquesta manera, empreses que conviuen en un mateix territori podran descobrir col·laboradors, proveïdors o clients, amb els quals poder començar una relació empresarial amb menor cost logístic i major generació d'ocupació i riquesa a la seua comarca.

Per a Rafael Climent abans d'arribar al consumidor final és necessari incrementar i enfortir els llaços de les relacions client-proveïdor de cada procés.

"És important- ha assenyalat- especialitzar-se en les tasques que generen competitivitat, no sols en costos, sinó en tot el que suposa diferenciació i valor afegit com és la R+D+i, el capital humà o el capital organitzatiu". "Per això estic convençut que enfortint els sistemes de valor, enfortim els avantatges de la nostra indústria i també de la qualitat dels serveis vinculats a aqueixa indústria", ha indicat.

Per part seua, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha afirmat: "aquesta jornada és important per dos motius: d'una banda, perquè un dels nostres objectius principals és reivindicar el paper de les associacions territorials i impulsar la seua creació, i per un altre per la necessitat d'estrényer les relacions de proximitat entre empreses de la Comunitat Valenciana, com hem vist durant la pandèmia".

El president de la Comissió d'Assumptes Comarcals i Àrees Empresarials de la CEV i president de COEVAL, Javier Cabedo, ha indicat: "tenim tendència a buscar clients i proveïdors molt lluny, quan a vegades els tenim molt a prop". A més, Cabedo ha assenyalat que aquesta línia de treball de connexió intersectorial d'empreses és un eix de la Comissió d'assumptes comarcals i àrees empresarials de la CEV, que ell mateix presideix.

L'exposició del funcionament de les jornades ha sigut a càrrec d'Héctor Torrente, gerent de IBIAE, qui ha afegit tota la informació i l'accés per a inscriure's, que estarà disponible en la web pròpia de l'esdeveniment a partir de hui mateix.

Torrent ha destacat: "amb aquesta iniciativa pretenem solucionar el fet que moltes vegades empreses que estan molt a prop no es coneixen, i a més aquestes podran diversificar el seu mapa de proveïdors, la qual cosa cada vegada és més important".

Trobada 'Clients-Proveïdors' del 24 de febrer

El funcionament de la jornada consistirà en l'organització prèvia de reunions entre potencials clients i proveïdors que es troben molt pròxims, sense cap mena de cost per a cap de les dues parts i podent assistir qualsevol empresa de la Comunitat Valenciana, prèvia inscripció.

Els participants podran exposar quins productes fabriquen o quins serveis ofereixen amb aquells clients que puguen estar interessats.

Les empreses interessades podran inscriure's a través de les webs dels organitzadors. En la inscripció hauran d'indicar els seus interessos de negoci i des de l'organització li enviaran la seua agenda específica de trobades.

Arxivat a:

Destacats