L'Ivace concedeix 37,4 milions d'euros per a la millora i modernització de 237 àrees industrials

La subvenció serà del 100 % per als municipis en risc de despoblació i del 98,6 % per a la resta de les localitats

Guardar

Roda de premsa en la Delegació del Consell a Alacant de Rafael Climent i Júlia Company
Roda de premsa en la Delegació del Consell a Alacant de Rafael Climent i Júlia Company

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha informat que "l'Ivace ha concedit en 2022 ajudes per a la millora i modernització d'infraestructures i serveis de 237 àrees industrials de la Comunitat Valenciana per valor de 37,4 milions d'euros, la qual cosa suposa la major inversió realitzada fins al moment".

Climent ha ressaltat "la decidida aposta de la Conselleria i de l'Ivace per les àrees empresarials valencianes, situant-les en el centre de la política industrial i dedicant-los els recursos que es mereixen amb l'objectiu de millorar la seua qualitat, la qual cosa està repercutint positivament en les empreses en elles instal·lades i en la implantació de noves activitats econòmiques".

Aquesta important inversió de 37,4 milions d'euros beneficiarà a un total de 144 municipis i 30 localitats de la Comunitat Valenciana i s'emmarca en la convocatòria d'ajudes corresponent a l'exercici 2022 per a subvencionar els projectes d'inversió per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

El conseller ha presentat aquestes dades durant una roda de premsa en la Delegació del Consell a Alacant, en la qual també ha participat la directora general de l'Ivace, Júlia Company.

cal recordar que aquesta ordre d'ajudes compta amb una línia pressupostària de dos milions d'euros dirigida a la millora d'àrees industrials dels municipis en risc de despoblació i una altra línia de 35,42 milions d'euros per a la resta de les localitats.

En aquest sentit, el titular d'Economia ha detallat que l'Ivace ha concedit subvencions per a la millora de 10 polígons industrials de set localitats i set comarques en risc de despoblació i per a 227 àrees empresarials corresponents a la resta de municipis (137 localitats de 26 comarques).

El conseller ha destacat que l'ajuda serà del 100 % per a les àrees industrials de municipis en risc de despoblació i del 98,6 % per a la resta de polígons empresarials de la Comunitat Valenciana.

Risc despoblació

Quant a la millora de les àrees industrials dels municipis en risc de despoblació, Climent ha subratllat que l'objectiu és que aquestes àrees "tinguen les mateixes oportunitats que la resta i puguen comptar amb imatge i infraestructures renovades per a la implantació de noves empreses que generen ocupació, creixement econòmic i riquesa i, d'aquesta manera, ajudar a frenar el despoblament".

Así, ha detallat que s'han concedit ajudes per a 10 polígons industrials corresponents als municipis de Sot de Ferrer, les Coves de Vinromà, Llucena, Vilafranca, Morella, Figueroles de Domenyo i Torre Baixa.

El conseller d'Economia ha manifestat també que les ajudes per a la millora i modernització "es van convocar per primera vegada a la Comunitat en 2017 i s'han consolidat com una eina importantíssima que cada any va assentant-se entre els municipis i comarques i va millorant el seu acolliment en tot el territori".

En aquest sentit, cal recordar que en el període 2017-2022 s'han concedit més de 142 milions d'euros que han permés millorar 433 polígons industrials de 215 municipis per a fer-los més competitius, millorar les seues infraestructures i dotar-los de millors serveis.

Noves actuacions

Durant la seua intervenció, la directora general de l'Ivace ha explicat que s'han concedit per primera vegada ajudes per a noves actuacions que contempla la convocatòria d'ajudes de 2022 com l'obra civil per a la portada total o parcial al polígon d'energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua "que permetrà donar un major subministrament a les empreses".

Així mateix, ha detallat que "enguany també subvencionarà la construcció de grans infraestructures que beneficien a l'àrea industrial com un baixador ferroviari, ponts o creació de vials d'accés al parc empresarial i l'adquisició de terrenys adjacents al polígon empresarial per a l'ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments, accessos, amb la finalitat de superar en un 5 % o més els estàndards exigits en la normativa urbanística".

"La implantació en el polígon o en terrenys adjacents d'estació de servei, centre polivalent, servei de correus, oficines bancàries, instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d'educació infantil, hotel i servei de salut i restauració també són novetats en les actuacions subvencionables", ha afegit sobre aquest tema.

Altres iniciatives

De la mateixa manera, Company ha subratllat que l'Ivace treballa en altres iniciatives clau per a les àrees industrials com el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat Valenciana, la constitució d'Entitats de Gestió i Modernització, la classificació de les àrees industrials en tres categories segons els serveis que ofereixen (Àrea Industrial Bàsica, Àrees Industrial Avançada i Àrea Industrial Consolidada), la creació de sòl industrial com és el cas de l'ampliació del Parc Empresarial El Maigmó de Tibi, estudis per a la implantació de polígons mancomunats i el desenvolupament de convenis de col·laboració amb ajuntaments per a la promoció i comercialització de sòl industrial.

Arxivat a:

Destacats