L'Ivace convoca 5,5 milions d'euros en ajudes per a impulsar la inversió de les pime en I+D empresarial

Guardar

Ajudes I+D Ivace
Ajudes I+D Ivace

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), adscrit a la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, convoca ajudes per valor de 5,5 milions d'euros per a impulsar la inversió de les xicotetes i mitges empreses en projectes d'I+D empresarial.

Amb aquestes ajudes, emmarcades dins del Pla d'I+D+i Empresarial, l'Ivace busca finançar aquelles iniciatives, desenvolupades bé de manera individual per pimes, bé en cooperació amb grans empreses, que suposen un avanç significatiu del coneixement i que permeten donar solució a incerteses científiques o tecnològiques.

Per a la consellera d'Innovació i presidenta de l'Ivace, Nuria Montes, "invertir en I+D és invertir en progrés, eficiència i productivitat a llarg termini, al mateix temps que suposa per a les empreses generar un avantatge competitiu i mantindre's a l'avantguarda de les innovacions tecnològiques en el sector".

A través d'aquestes ajudes per a projectes d'I+D, l'Ivace finança a les empreses fins al 60 % de les despeses derivades del personal investigador dedicat al projecte, de la contractació de serveis d'I+D, assistència i consultoria, de la compra de materials i l'amortització d'equipament i instrumental utilitzat en exclusiva per al desenvolupament del projecte, així com de l'adquisició de llicències i patents necessaris.

La consellera Nuria Montes s'ha referit a les dificultats a les quals moltes empreses es poden enfrontar per a finançar i realitzar els seus projectes, "la qual cosa pot limitar la seua capacitat per a adoptar noves tecnologies i processos".

"Per a mitigar aquestes dificultats i facilitar el desenvolupament dels projectes -ha destacat Nuria Montes- l'Ivace podrà anticipar fins a un 75 % de la subvenció concedida amb la presentació d'una garantia per part de l'empresa del 25 % de l'import a anticipar".

Novetats
Poden beneficiar-se de les ajudes d'I+D de l'Ivace les xicotetes i mitges empreses, les cooperatives i les joves empreses innovadores (menys de cinc anys d'antiguitat). Per a aquestes últimes no s'estableix un mínim de personal propi per a poder ser beneficiàries.

Els projectes subvencionats poden realitzar-los les pimes bé de manera individual, bé en cooperació amb grans empreses. En el cas dels projectes en cooperació, els consorcis hauran d'estar constituïts per un mínim de dues empreses independents entre sí, havent de ser almenys una d'elles pime.

Com a novetat en aquesta convocatòria, si el consorci ho formen tres o més empreses, el requisit d'adjudicació de grandària i independència no serà necessari complir-ho.

Un altre dels requisits d'aquesta convocatòria és el compliment del principi europeu de "no causar un perjudici significatiu al medi ambient (DNSH)" per part de tots els projectes que vagen a ser recolzats.

L'aplicació d'aquest principi demostra un compromís ferm cap a un desenvolupament sostenible, garantint que les iniciatives no solament impulsen el creixement econòmic, sinó que ho facen de manera sostenible, evitant impactes negatius irreparables.

El termini per a la presentació de sol·licituds s'obri el 9 de gener de 2024 i finalitzarà el 22 de febrer.

Destacats