L'IVACE ajuda a 53 empreses tèxtils a planificar estratègies a mitjà i llarg termini per a guanyar en competitivitat i resiliència

IVACE dissenya i implanta el mecanisme MASDE en el sector en col·laboració amb ATEVAL I AITEX. Està previst ampliar a altres sectors

Guardar

La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, el president de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Pepe Serna, i el director de l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), Vicente Blanes
La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, el president de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Pepe Serna, i el director de l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), Vicente Blanes

La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, el president de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Pepe Serna, i el director de l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), Vicente Blanes, han presentat les primeres conclusions de la implantació del Mecanisme d'Anàlisi Sectorial de Desenvolupament Empresarial (MASDE) en 53 empreses del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana.

Després dels primers nou mesos d'implantació, el mecanisme MASDE revela, entre altres coses, que les empreses del sector tèxtil es mostren forts en matèria de mercats, quant a vendes, clients, canals de distribució, competència i, també, en anàlisis financeres, mentre que existeixen certes febleses en estratègies de digitalització, capital humà i model de negoci.

L'objecte de l'eina de diagnòstic MASDE desenvolupada per l'IVACE en col·laboració amb els principals actors representatius del sector (AITEX i ATEVAL) és la de millorar la viabilitat i resiliència de les empreses de caràcter industrial de manera sostenible.

"Els riscos i incerteses als quals s'enfronta la nostra economia- ha assenyalat la directora general de l'Ivace- obliga les empreses a ser flexibles a l'hora d'haver de fer canvis en la seua activitat. I comptar amb dades fiables com els que ofereix MASDE i democratitzar la informació disponible està en la base de poder fer previsions encertades sobre possibles escenaris".

Des d'ATEVAL, el seu president Pepe Serna, ha destacat la seua satisfacció per "l'interés que ha despertat l'eina MASDE entre les empreses associades" i ha recordat que "davant els reptes que ens planteja el futur, necessitem ser molt competitius, i per a això el primer pas és conéixer la nostra situació personal i del sector per a poder treballar de forma estratègica i prendre decisions de forma àgil en el futur".

Nou mesos de treball

En aquests nou mesos de treball les 53 empreses del sector tèxtil adherides a aquest projecte pilot han sigut assessorades en planificació estratègica, utilitzant eines molt elaborades per experts en l'anàlisi intel·ligent de les diferents variables essencials de l'empresa (model de negoci, digitalització, gestió del talent, finances, producció, sostenibilitat i innovació entre altres).

En paral·lel i en col·laboració estreta amb ATEVAL I AITEX han detallat possibles escenaris futurs perquè l'empresa puga anticipar la seua estratègia.

D'aquesta fase de reflexió, les empreses reben un informe detallat de la seua situació actual avalat per l'IVACE, per un informe tècnic d'ATEVAL i un altre d'AITEX que inclou informació sobre el sector en general i dades més concretes sobre l'empresa participant.

Per a Júlia Company, les dades estadístiques que proporciona MASDE "són d'una gran utilitat per a poder dissenyar programes d'ajuda i incentius per a les empreses més adaptats a les necessitats reals del sector i la seua estratègia".

MASDE en altres sectors

El Mecanisme d'Anàlisi Sectorial de Desenvolupament Empresarial (MASDE), pioner en l'àmbit internacional i recentment premiat per la Comissió Europea com la segona millor pràctica de les Agències de Desenvolupament Europees, ha començat la seua marxa com a projecte pilot en el sector tèxtil de la Comunitat Valenciana, però està previst fer-ho extensible a altres sectors en els pròxims mesos.

Es tracta d'un procés viu de millora contínua, amb l'aplicació s'implementaran noves eines, mòduls i tallers que donen suport a la planificació estratègica d'empreses i sectors de la Comunitat.

Arxivat a:

Destacats