L'IPC creix un 3,3% interanual en la Comunitat Valenciana a l'abril

Guardar

Entrada a una tenda de roba. Foto de David Zorrakino
Entrada a una tenda de roba. Foto de David Zorrakino

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar al 3,3% en Comunitat Valenciana a l'abril en taxa interanual, en línia amb la dada del mes anterior, segons les dades definitives publicades este divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb la dada d'abril els preus encadena dos mesos de pujades en Comunitat Valenciana. En termes mensuals, la inflació en Comunitat Valenciana va augmentar un 0,6%, mentre que des de principi d'any la pujada arriba a l'1,8%.

On més van apujar els preus en Comunitat Valenciana respecte al mateix mes de l'any anterior va ser en restaurants i hotels, un 5,3% més que l'abril de 2023 (-0,1 punts respecte a la taxa interanual anotada el mes anterior); habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, un 4,5% més (+2,4 punts); aliments i begudes no alcohòliques, un 4,3% més (+0,5 punts) i begudes alcohòliques i tabac, un 3,6% més (+0,2 punts).

En el costat contrari, on més van caure en taxa interanual els preus va ser en comunicacions, un -0,4% (-0,5 punts respecte a la taxa del mes precedent), l'única categoria en la qual es van reduir.

A escala nacional, l'IPC va augmentar un 0,7% a l'abril en relació al mes anterior i va elevar 0,1 punts la seua taxa interanual, fins al 3,3%. En finalitzar abril, les taxes més elevades d'IPC les presentaven Galícia (3,7%), Balears (3,6%) i Castella - La Manxa (3,6%). En el costat contrari es van situar Melilla (2,5%), Navarra (2,9%) i La Rioja(3,2%).

Balears (+0,4%), Castella - La Manxa (+0,3%) i Euskadi (+0,3%) van ser les comunitats on més van créixer els preus en taxa interanual, mentre que Navarra, Melilla i Extremadura on menys, amb retrocessos d'un 0,5%, 0,2% i un 0,2%, respectivament.

Destacats