INCLIVA impulsa un Programa de Lideratge Femení amb el suport de Caixa Popular

Guardar

Programa entre Caixa Popular i INCLIVA
Programa entre Caixa Popular i INCLIVA

L’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA, de l’Hospital Clínic Universitari de València, impulsarà un Programa de Lideratge Femení de caràcter anual gràcies a la col·laboració de Caixa Popular, entitat que és ‘Ambaixador d’honor d’INCLIVA’ pel seu suport a la investigació sanitària.

Totes dues entitats han firmat en el marc de les accions del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència –una data per a conscienciar sobre la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i les xiquetes en aquest àmbit– un conveni de cooperació en què s’estableixen les bases reguladores d’aquest Programa.

El conveni de col·laboració, subscrit per Vicente de Juan, director gerent d’INCLIVA, i Mar Mestre, responsable de Caixa Popular Dona, tindrà una vigència de tres anys prorrogables i comptarà amb una aportació de 90.000 euros per part de l’entitat financera.

El Programa de Lideratge Femení consta de tres eixos d’actuació: un eix de capacitació, un eix de visibilització i generació de noves aliances i un eix de lideratge.

L’eix de capacitació se centra en un paquet formatiu dirigit a investigadores predoctorals i postdoctorals, que inclou diversos cursos: de redacció de projectes d’R+D+I en salut, de redacció d’articles científics (en format en línia i presencial) i sobre presentacions orals.

L’eix de visibilització i generació de noves aliances inclou la convocatòria de premis dirigits a investigadores d’INCLIVA de la Xarxa de Dones per la Investigació d’INCLIVA per a fomentar la investigació i la innovació en els estadis inicials de la carrera investigadora i de la innovació de dones pertanyents a la plantilla d’INCLIVA o adscrites a algun grup d’investigació d’INCLIVA. Aquests premis presenten dues modalitats. La primera va dirigida a doctorandes i la segona, a investigadores amb una trajectòria postdoctoral igual o inferior a 10 anys. En el marc d’aquesta convocatòria es premien les dues millors comunicacions orals i el millor article científic com a autora sènior en publicacions d’impacte de primer quartil, respectivament.

Els premis s’entregaran en un acte amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març de 2024, en què les premiades hauran d’exposar les seues comunicacions i els seus articles. La resolució de les premiades estarà públicament disponible en la mateixa pàgina web en què es publiquen les bases de la convocatòria.

Finalment, a través de les accions de l’eix de lideratge, es facilitarà, cada any, la incorporació de quatre investigadores al Projecte Futura sobre empoderament i lideratge de les dones en ciència, a través d’un programa de desenvolupament professional que fusiona la metodologia del coaching amb la ciència, dirigit a trencar amb els estereotips que impedeixen les dones progressar al mateix ritme que els homes.

El Projecte Futura té com a objectius acostar coneixement, experiència i eines en lideratge a les dones científiques, incrementar el desenvolupament tecnològic i científic i potenciar el talent femení.

Enguany s’han incorporat a aquest programa les doctores Consuelo Borrás, Clara Bonanad, Aymara Mas i Tania Fleitas, investigadores de les diferents àrees d’INCLIVA (Metabolisme i mal orgànic, Cardiovascular, Medicina reproductiva i Oncologia, respectivament), que han gaudit o gaudeixen actualment d’ajudes postdoctorals. En aquesta edició, Clara Bonanad i Aymara Mas estan rebent la modalitat de coaching i Consuelo i Tania, la modalitat de formacion en línia en lideratge.

Destacats