Els hotels a la Comunitat Valenciana pengen el cartell de "complet" aquest pont

El festiu del dilluns propícia el primer ple als hotels de la Comunitat Valenciana des de 2019

Guardar

Skyline de Benidorm a la Comunitat Valenciana
Skyline de Benidorm a la Comunitat Valenciana

Després de quasi dos anys i mig des de l'inici de la pandèmia, els hotels de la Comunitat Valenciana comencen a respirar alleujats. Els establiments "s'estan preparant per al primer gran sold out turístic en el pont d'agost", ha informat la patronal Hosbec. I és que totes les previsions esperades s'han complit: els diferents destins de la Comunitat Valenciana penjaran en un ampli percentatge el cartell de "complet" durant el pont d'agost que s'inicia demà divendres.

Gran part de les destinacions turístiques ja superen el 90% de l'ocupació, i un important percentatge d'hotels ja no té cap habitació disponible per als pròxims dies. Tot això es deu majorment al festiu nacional del dilluns, ja pel que en el sector es considera "el cim de la temporada turística".

Hosbec ha detallat que a Benidorm, l'ocupació actualment és del 91,1%; en la Costa Blanca, el 90% i un 10% ja estan plens; a la província de València, l'ocupació està entorn del 92,7% i quasi un de cada quatre hotels ja tenen totes les seues habitacions reservades i, en la de Castelló, l'ocupació és del 91,2%. El "ple tècnic" es produirà quan l'establiment aconsegueix ocupacions per damunt del 94%.

A més, Hosbec ha volgut destacar les localitats de Cullera i Gandia, ja que no queda "ni una habitació a la venda" gràcies a la celebració del Medusa Festival, "que ha posat potes enlaire a tota la costa valenciana".

Aquest impuls en les reserves també es deu al fet que el 15 d'agost no és només festiu a Espanya, sinó també a Bulgària, Suïssa, Alemanya, França, Liechtenstein, Grècia, Croàcia, Itàlia, Luxemburg, Lituània, Portugal, Polònia, Romania i Eslovènia, per la qual cosa el turisme internacional també acudirà massivament.

Turistas (Vidar Nordli)
Turistes (Vidar Nordli)

"Podem dir que la normalitat ha tornat al comportament del turista espanyol i internacional i que ara viurem els dies més daurats de la recuperació", ha assegurat Antonio Mayor, president d'HOSBEC. Aquests dies de "tot venut" seran aprofitats pels hotelers "tant per a recuperar els comptes de les empreses com per a retornar la felicitat als nostres turistes", ha agregat.

Previsió del turisme interior a la Comunitat Valenciana

Segons dades de l'associació "Temps d'interior de la Comunitat Valenciana", l'autonomia es troba en una situació desigual en ocupació i amb una previsió de sis punts per davall en comparació a 2021. Aquesta associació, que reuneix l'oferta d'allotjaments, restaurants i experiències de l'interior de la Comunitat Valenciana, ha comunicat que agost compta amb una previsió d'ocupació d'un 66% enfront del 71% amb el qual va tancar agost de 2021.

No obstant això, les reserves tornen als temps pre-COVID en els quals l'interior de la Comunitat Valenciana ja comptava amb ocupacions mitjanes entre el 70-80%. A més, les reserves d'última hora han augmentat enguany, com en 2019, la qual cosa proporciona esperança als hotels d'aconseguir una ocupació similar a la del 2021. S'espera que en el pont del pròxim 15 d'agost, les reserven arriben al 90%.

En paraules del president de l'associació Joaquín Deusdad, "són dades que ens tornen a situar en la dinàmica pre-COVID en la qual, tot i que són positius, tenen encara recorregut de creixement en molts dels destins de l'interior de l'autonomia". "Nou de cada deu turistes que han reservat són nacionals, principalment valencians que continuen confiant en les nostres destinacions d'interior com a proposta per a les seues vacances estivals", ha afegit.

L'associació continua apostant per reforçar la promoció del turisme d'interior en la Comunitat Valenciana, enfocant-se ara a continuar treballant al llarg de l'any per a traure profit de les experiències que ofereixen les empreses que ho conformen, i així diversificar i consolidar aquesta oferta turística.

Arxivat a:

Destacats