Hisenda insta les pimes a aprofitar les oportunitats que ofereixen els fons europeus de recuperació per a consolidar la seua transformació

Guardar

teletrabajo ep
teletrabajo ep

El 'Fòrum de l'Assessor' celebrat en el marc de Forinvest 2021 s'ha tancat amb la celebració d'una taula redona sobre 'Ajudes Públiques i instruments contra la pandèmia per a pimes i autònom', en la qual ha quedat palés la importància d'aquestes ajudes per a tots els sectors econòmics i de manera especial per a aquells més afectats per la crisi sanitària de la COVID-19.

En aquesta trobada, que ha sigut moderat pel president de l'Associació d'Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana (APAFCV), Luis Chinchilla, han participat el director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca; el director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Pérez; i el director general de Coordinació de l'Acció del Govern i responsable dels Fons Europeus de Recuperació en la Comunitat Valenciana, Juan Ángel Poyatos.

Les persones participants en aquesta trobada han deixat palesa l'oportunitat que suposa per a autònoms i empreses els recursos provinents dels fons de recuperació creats a nivell europeu i han instat a "no deixar passar el tren de les ajudes", tan necessàries en moments tan complicats com els actuals i especialment en sectors l'activitat dels quals s'està veient greument afectada. "Les pimes han d'aprofitar aquesta oportunitat per a consolidar la seua transformació, impulsar la seua digitalització i garantir la seua adaptació a la nova realitat", han incidit.

En aquest sentit, el director general de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, ha destacat els productes financers específics creats en els últims mesos per a aquests sectors més afectats, com són l'hostaleria, la restauració, el turisme o el taxi, "sectors que ara no sols necessiten finançament per a dur a terme projectes d'inversió, sinó especialment per a atendre les seues despeses més immediates com a despeses de personal, lloguers o matèries primeres i altres despeses de circulant que hem d'ajudar-los a atendre".

Per això, ha apuntat, "hem posat en marxa una línia de finançament bonificat específic per a aquests sectors, la Línia Resistir, també coneguda com a Horeca, que podrà aconseguir els 150 milions d'euros, que posa a la disposició dels ciutadans fins a un milió d'euros en condicions molt favorables, amb un interés del 0,5%, i que incorpora una ajuda directa en forma de tram no reembossable, que pot ser de fins a un 30% del capital principal", ha assenyalat Illueca.

"A més -ha continuat- també hem dissenyat la línia bonificada Renaixer, dotada amb 50 milions, a la qual es poden acollir autònoms i pimes de la resta de sectors, i que compta amb diferents trams de bonificació atesa la finalitat a la qual es destine el finançament. En conjunt destinarem 15,5 milions a ajudes directes oferides a través d'aquestes línies".

Per part seua, el director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera ha posat l'accent en l'esforç realitzat per la Generalitat per a donar suport al teixit productiu valencià en un context econòmic "tan complicat com l'actual".

"Des del Consell es va saber actuar amb rapidesa -ha explicat Pérez- i es va posar en marxa el Pla Resistir I que ha permés fer costat a una gran quantitat d'empreses, autònoms i treballadors més vulnerables. Ara naix el Pla Resistir II, que permetrà mobilitzar 467 milions d'euros amb l'objectiu de donar suport a la solvència de les empreses i reduir el seu endeutament comercial i financer".

El director general de Coordinació de l'Acció del Govern ha destacat les oportunitats que suposa per a les pimes el fons europeu de recuperació Next Generation EU, dotat amb 750.000 milions d'euros i creat per a fer costat als països de la Unió Europea davant la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19.

"Les pimes han de tornar a confiar i tractar de buscar el suport d'eixe finançament. Al marge de què es parle molt dels grans projectes i de les grans empreses, les oportunitats de les pimes seran moltes i no poden deixar escapar els avantatges derivats de la mobilització de fons per a la recuperació, que a més suposen nous recursos per a potenciar la transició ecològica i digital", ha sentenciat.

Destacats