El Govern rebaixarà l'IVA de la llum fins al 5 % aquest dissabte

Guardar

Un home encén un interruptor amb una factura de llum a la mà
Un home encén un interruptor amb una factura de llum a la mà

El Govern aprovarà aquest cap de setmana reduir l'IVA de la tarifa de la llum. Aquest matí, durant la seua compareixença en el Congrés dels Diputats, el president Pedro Sánchez ha anunciat que el decret que el Consell de Ministres aprovarà aquest dissabte per a ampliar les mesures per a pal·liar els efectes econòmics de la guerra a Ucraïna inclourà una rebaixa de l'IVA de la llum del 10 al 5%.

Aquesta nova iniciativa del Govern d'Espanya s'ha fet pública després que Sánchez responguera durant la sessió de control al Govern en el Congrés al portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, qui precisament li demanava que actuara davant el creixement de la inflació que, li ha advertit, pot "arrasar" al Govern.

Sobre aquest tema, el president ha tornat a culpar al conflicte a Ucraïna de la pujada de preus dels últims mesos. A més, ha recordat que l'Executiu ja ha pres mesures per a ajudar a famílies i empreses i ha garantit que les continuaran prenent posant com a exemple la nova baixada de l'IVA de la llum que ha anunciat per a aquest dissabte.

De moment, el preu de la tarifa de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista puja aquest dimecres un 4,4% respecte a ahir dimarts, fins als 282,12 euros per megavat hora (MWh).

D'aquesta manera, encadena la seua tercera alça consecutiva i toca el seu preu més alt des que va entrar en vigor l'excedència ibèrica el passat 15 de juny. Això, en un context de treva donada en el cap de setmana que va coincidir amb la caiguda de la demanda i amb el final de l'onada de calor.

Cal recordar que aquest preu per als clients del PVPC és producte de sumar el preu mitjà de la subhasta en el mercat majorista a la compensació que pagarà la demanda a les centrals de cicle combinat per l'aplicació de l''excepció ibèrica' per a topar el preu del gas per a la generació d'electricitat.

Arxivat a:

Destacats