El Govern proposa apujar el salari dels empleats públics un 2% per a 2022

Planteja una taxa de reposició superior al 100%, que aconseguirà el 115% en sectors prioritaris i el 120% en FCSE i Administració Local

Guardar

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

El Govern ha proposat apujar el salari dels empleats públics un 2% per a 2022 durant la reunió de la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques convocada per a aquest dimarts, segons han informat a Europa Press diverses fonts presents en aquesta trobada.

L'Executiu també ha plantejat una taxa ordinària de reposició de vacants del 105%, que aconseguiria el 115% en sectors prioritaris i el 120% en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) i en l'Administració Local.

A més, el Govern ha traslladat a la Mesa la seua intenció que la posada en marxa de nous serveis no afecte la taxa de reposició, segons les mateixes fonts.

Presidida per la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez Milán, la mesa General va iniciar la seua reunió cap a les 9.00 hores d'aquest dimarts i a ella estaven convocades les organitzacions sindicals més representatives, així com els directors generals de Funció Pública de les comunitats autònomes, representants de Ceuta i Melilla i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L'augment del 2% plantejat pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública coincideix amb el que inicialment es va introduir en el pressupost del Congrés de cara a la pujada salarial dels diputats.

No obstant això, la Mesa del Congrés va aprovar el passat 21 de setembre el seu Pressupost per a 2022 eliminant per unanimitat la partida de 294.000 euros que havia previst per a augmentar en un 2% el salari dels diputats.

Aquest sí que s'aplicarà al personal de la institució si finalment els Pressupostos Generals de l'Estat de 2022 contemplen aqueixa pujada per a tots els empleats públics, com així ha proposat el Govern.

Aquest increment salarial del 2% coincideix amb l'objectiu d'IPC del Banc Central Europeu (BCE) i supera el 0,9% en el qual van apujar els sous dels funcionaris enguany. No obstant això, no satisfà les expectatives sindicals, que reclamaven al Govern una pujada major davant l'alça dels preus (l'IPC està en un 4%) i el poder adquisitiu perdut pel col·lectiu des de 2010.

Fonts d'UGT han indicat a Europa Press que no acceptaran cap pujada salarial que aprofundisca en la pèrdua de poder adquisitiu dels empleats públics.

Tampoc CSIF està disposat a acceptar aquesta pujada. Fonts del sindicat han assegurat a Europa Press que aquest increment salarial proposat, a més de no compensar la pujada dels preus, "no està a l'altura i la dedicació" que han mostrat els empleats públics durant la pandèmia.

El sindicat de Miguel Borra vol que el Govern compense als empleats públics per la pèrdua acumulada de poder adquisitiu des de 2010, per la qual cosa demana que els salaris dels funcionaris cresquen l'IPC més "algun punt".

MALESTAR ENTRE ELS SINDICATS I REBUIG Al 2%

Els sindicats estan molestos amb el Govern per les "formes" en les quals s'ha convocat la Mesa General i s'oposen a una pujada salarial de només el 2%.

CCOO ja va anunciar ahir que no assistiria a la reunió en considerar aquesta convocatòria com "una farsa de negociació", doncs, segons va denunciar, l'Executiu arribarà a la cita amb "una decisió inamovible" sobre les reivindicacions dels treballadors de les Administracions Públiques.

Per part seua, UGT i CSIF, encara que també estaven molestos amb les "formes" de la convocatòria de la Mesa, sí han acudit a la reunió, com van confirmar a primera hora d'aquest matí tots dos sindicats a Europa Press.

La pujada salarial dels funcionaris es recull en els Pressupostos Generals de l'Estat. El Govern està intentant ultimar un acord amb Unides Podem per a tirar avant els comptes públics de 2022, que després necessitaran també el suport de més grups polítics quan arriben al Congrés.

Destacats