La Generalitat realitza una caracterització estadística dels municipis afectats per la riuada per a seguir els seus indicadors socials i econòmics en el futur

Guardar

Pont Vell de Paiporta després de la DANA
Pont Vell de Paiporta després de la DANA

La Generalitat ha realitzat una caracterització estadística amb indicadors socioeconòmics i territorials bàsics dels municipis de València afectats per la riuada del passat 29 d'octubre amb la qual s'obté una imatge fidel de la seua situació en el moment de la DANA i es facilita el seguiment de la seua evolució posterior a conseqüència de les mesures de recuperació que s'estan duent a terme.

La informació, que es pot consultar en el portal estadístic de la Generalitat, s'organitza en quatre grans àrees: Territori, distribució i ús del sòl; Població i societat; Activitat econòmica i Educació, sanitat i pressupostos municipals.

En elles s'estructuren 97 indicadors, agrupats en 26 taules estadístiques, que es mostren en forma quantitativa i gràfica, i en un entorn interactiu de navegació senzilla. Així mateix, juntament amb la publicació, s'oferix a l'usuari la possibilitat de descarregar-se tota la informació en format reutilitzable.

És una web dinàmica que, en un principi, arreplega informació sobre els primers municipis afectats i anirà afegint a la resta de poblacions que la Generalitat ha anat incorporant com a zones perjudicades per la riuada.

El director de l'Institut Valencià d'Estadística, Miguel Ángel Sánchez, ha explicat que amb esta caracterització "es pretén realitzar una foto fixa que descriu la situació d'estos municipis abans de la catàstrofe i que es planteja com a referència per a comparacions futures de la seua evolució".

En este sentit, el responsable de l'IVE ha explicat que la informació oferida s'anirà actualitzant gradualment amb noves dades amb la finalitat d'aconseguir la major fiabilitat possible.

Per a la seua elaboració s'han arreplegat i processat dades tant de fonts estadístiques publicades, com d'explotacions específiques preparades pels departaments de la Generalitat, i també elaboracions pròpies a partir de les dades publicades en el portal de Dades Obertes de la Generalitat.

Els indicadors estan referits al conjunt dels municipis afectats i també a cadascun ells per separat. A l'efecte de referència, s'han afegit els totals de la província de València i el total de la Comunitat Valenciana, de manera que es facilita a l'usuari la comparació entre estos àmbits.

A més de les dades, la publicació inclou el llistat de les fonts d'informació utilitzades en cada àrea i el llistat dels municipis analitzats.

Destacats