La Conselleria d'Hisenda i Economia convoca les ajudes del Programa Eurodisea per a 2025, dirigida a entitats i empreses públiques i privades de la Comunitat Valenciana que oferixen pràctiques a joves de la Unió Europea d'entre 18 i 30 anys.
El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) publica este dilluns que el pressupost per a 2025 ascendix a 334.041,60 euros, i que aquest import és cofinançat en un 60% per la Unió Europea a través del Programa del Fons Social Europeu Plus (FSE+) Comunitat Valenciana 2021-2027.
En concret, fins a un màxim de 40 joves procedents de diferents països de la UE podran realitzar les seues pràctiques durant sis mesos des del pròxim 1 de juny, en estades que es prolongaran fins al 30 de novembre de 2025.
Amb la seua participació en Eurodisea, la Conselleria impulsa el coneixement de regions europees adherides al programa, la internacionalització d'empreses i entitats públiques i privades valencianes participants, aix
Remuneració de 1.391 euros mensuals
La Conselleria d'Hisenda i Economia subvenciona el 100% del salari mínim interprofessional que establix la normativa laboral. En concret, seran 1.391,84 euros mensuals per conveni de pràctiques per a l'exercici 2025, que es dedicaran al finançament del conveni de pràctiques per tots els conceptes, inclosos IRPF i Seguretat Social.
La quantia màxima de la subvenció podrà aconseguir els 8.351,04 euros. Així mateix, tots joves participants disposaran d'assegurances de responsabilitat civil, accidents i repatriació proporcionats pel Secretariat del Programa 'Eurodisea'.
De la mateixa manera, durant el mes anterior a la seua incorporació a l'empresa, assistiran a un curs d'espanyol i participaran en activitats d'immersió cultural, perquè la seua adaptació es realitze en les millors condicions. Totes les activitats d'este mes, inclòs l'allotjament i la manutenció, seran amb càrrec a la Conselleria d'Hisenda i Economia.
Este programa funciona amb un criteri de reciprocitat, de manera que la Comunitat Valenciana envia al llarg de tot l'any a joves a les regions d'acolliment dels països participants, entre els quals figuren, per exemple, Bèlgica, Xipre, Irlanda, Geòrgia, Itàlia, Portugal i Romania.
Termini de presentació de sol·licituds
El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptats des de l'endemà al de la publicació d'esta resolució en el DOGV. El formulari de sol·licitud i els models normalitzats estan disponibles en esta web, i hauran de ser signats electrònicament.
La presentació de les sol·licituds serà telemàtica. Per a això, el sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), tots dos admesos per la Seu electrònica de la Generalitat.