La Generalitat negocia l'arribada de deu multinacionals que impulsaran l'economia valenciana

El president Ximo Puig anuncia "una inversió total de 24.400 milions d'euros i la creació de 43.000 ocupacions directes"

Guardar

El president Ximo Puig a Nueva Economía Forum
El president Ximo Puig a Nueva Economía Forum

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat durant el fòrum Nueva Economía Forum celebrat aquest matí a València que es troben en negociacions amb deu multinacionals de sectors avançats per a la seua instal·lació en la Comunitat Valenciana. Aquestes negociacions representarien una inversió total de 24.400 milions d'euros i la creació de 43.000 ocupacions directes.

Puig ha destacat el potencial de la Comunitat Valenciana com a espai d'inversions i creixement, ressaltant l'arribada de Volkswagen com un factor que ha amplificat aquest potencial. El president i candidat socialista a la reelecció ha assenyalat que el moment valencià actual es deu a l'"estabilitat, solvència i eficiència" del Consell, així com "a l'esforç de tota la societat valenciana".

L'objectiu marcat pels socialistes valencians és la creació de 150.000 ocupacions en la pròxima legislatura, en línia amb la dinàmica dels últims quatre anys, en els quals s'han generat 450.000 nous llocs de treball. Puig també ha subratllat el compromís de continuar reduint la taxa de desocupació per davall del 9% i convergir en el PIB per càpita amb la mitjana espanyola mitjançant l'impuls de la indústria, la innovació i la productivitat.

Suport al teixit empresarial i mesures d'impuls econòmic

En relació amb el suport a les empreses, Ximo Puig ha anunciat que en la pròxima legislatura es desplegarà tota la potència de l'autogovern per a potenciar el teixit empresarial i facilitar noves oportunitats. Entre les mesures esmentades es troba la posada en marxa d'un instrument financer de 500 milions d'euros per a afavorir la inversió d'empreses, així com l'activació de bons digitals per a facilitar la consultoria en la digitalització de les empreses valencianes.

Així mateix, s'ha destacat el compromís de constituir una agenda valenciana de productivitat empresarial per a impulsar la productivitat del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i s'ha plantejat la necessitat d'aconseguir un gran pacte energètic que permeta avançar cap a la sobirania energètica.

Polítiques d'habitatge i suport a les famílies

Ximo Puig ha afirmat que l'habitatge és un pilar de l'Estat de Benestar i ha anunciat la cooperació publicoprivada per a garantir habitatges assequibles mitjançant la implementació d'un gran pla. També s'ha esmentat la necessitat d'abordar el desafiament de la baixa natalitat, destacant que les famílies amb dos fills seran considerades nombroses, la qual cosa implicarà descomptes i ajudes que podrien aconseguir un estalvi de fins a 1.000 euros a l'any.

En aquest sentit, el dirigent socialista ha destacat la importància de posar a les famílies en el centre de les polítiques de protecció social i brindar-los suport.

Finançament autonòmic com a prioritat

Quant al finançament autonòmic, Ximo Puig ha emfatitzat que mai han deixat d'insistir en aquesta qüestió i ha subratllat que la Comunitat Valenciana és "la pitjor finançada". S'ha expressat la necessitat d'un model de finançament que s'ajuste a la suficiència financera i es redistribuïsca de manera justa. Puig ha afirmat que buscaran un canvi de model, però no a qualsevol preu, i s'accelerarà la reivindicació tant davant el Govern com davant l'oposició i la resta de comunitats autònomes, ja que aquest és un problema que concerneix a tota Espanya.

Amb aquestes iniciatives i propostes, el president de la Generalitat busca impulsar l'economia valenciana, fomentar la creació d'ocupació, promoure la productivitat empresarial i millorar les condicions d'habitatge i suport a les famílies, al mateix temps que es busca un finançament autonòmic més just i adequada a les necessitats de la regió.

Destacats