La Generalitat ha atorgat guardons a les primeres sis àrees industrials avançades de la Comunitat Valenciana

Guardar

La consellera Nuria Montes en la jornada ‘Valor estratègic de les àrees industrials en la Comunitat Valenciana’
La consellera Nuria Montes en la jornada ‘Valor estratègic de les àrees industrials en la Comunitat Valenciana’

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i presidenta de l'Ivace, Nuria Montes, ha atorgat guardons a les primeres sis àrees industrials avançades de la Comunitat Valenciana i ha destacat que les polítiques desenvolupades pel Consell per a impulsar les àrees industrials “fan de la Comunitat Valenciana un referent a escala nacional”.

D'esta manera, ha subratllat la importància del desenvolupament de la Llei d'àrees industrials de la Comunitat Valenciana, una normativa pionera a Espanya que recull accions com les ajudes de millora dels espais industrials, la classificació segons els serveis i dotacions que oferixen, el mapa de sòl industrial i la creació d'entitats de gestió i modernització.

Montes s'ha manifestat així en la Institució Firal Alacantina (IFA) durant la seua intervenció en la jornada ‘Valor estratègic de les àrees industrials en la Comunitat Valenciana’, organitzada per la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), en la qual ha tingut lloc el lliurament de guardons a les primeres sis àrees industrials avançades que han obtingut este distintiu.

“Este acte- ha continuat- suposa un reconeixement molt significatiu a l'esforç que els ajuntaments i les entitats de gestió i modernització estan realitzant per a impulsar els estàndards d'excel·lència de les seues àrees industrials”.

D'esta manera, ha ressaltat que amb este “es pretén continuar impulsant el suport a la nostra indústria, així com servir de plataforma per a l'intercanvi d'idees i bones pràctiques, per a fomentar així el desenvolupament i la innovació en les nostres àrees empresarials”.

Situació geoestratègica

En la jornada, la consellera ha destacat la privilegiada situació geoestratègica de la Comunitat Valenciana en el centre de l'arc mediterrani, amb una excel·lent connectivitat marítima i aeroportuària “que ens convertix en una molt bona plataforma per a assentar empreses i activitat econòmica i amplifica la nostra idiosincràsia com a territori que oferix excel·lents oportunitats d'inversió i un magnífic clima per als negocis”.

Montes ha ressaltat el fort suport institucional que l'actual Consell presta a empreses i inversors “compromesos com estem amb minimitzar les càrregues burocràtiques, facilitar els processos d'implantació de nous projectes d'emprenedoria i generar un clima propi per a la inversió”.

Així mateix, la presidenta de l'Ivace ha destacat que un dels vectors més importants per a la reindustrialització és disposar de sòl industrial de qualitat i d'unes infraestructures que permeten la instal·lació d'activitats industrials i l'atracció d'inversions.

Modernització àrees industrials

D'esta manera, ha explicat que és necessari continuar amb la implementació d'accions decisives dirigides a la modernització de les àrees industrials “perquè una indústria moderna és incompatible amb infraestructures obsoletes o deteriorades i, per això, millorant les àrees industrials estem millorant també les condicions d'operativitat de les nostres empreses”.

Així, ha avançat que s'està possibilitant la presa de decisions estratègiques en matèria de desenvolupament de nous sòls industrials, la planificació de millores en les infraestructures per a afavorir les àrees industrials aïllades, el disseny d'ajudes per a zones amb necessitat de creixement industrial i la redistribució dels recursos per a ajudar a la consolidació de zones estratègiques en funció de la proximitat a infraestructures de comunicació.

Nuria Montes ha apostat també perquè les àrees industrials continuen oferint les millors condicions i serveis, i es convertisquen així en espais productius de qualitat, moderns i competitius, que afavorisquen la productivitat i la competitivitat.

En este sentit, ha destacat “la important labor que exercix l'Ivace amb la gestió d'incentius per a millorar els espais industrials, beneficiar municipis, atraure la implantació de noves empreses i vertebrar el territori”.

32 milions en ajudes

Un altre dels aspectes que ha abordat la consellera ha sigut la recent convocatòria de les ajudes de l'Ivace dirigides a tots els ajuntaments per a la millora i modernització de les àrees industrials, que compta amb un pressupost de 32 milions d'euros per a 2024.

La titular d'Indústria ha assenyalat que estes subvencions impulsaran i incrementar la qualitat dels espais empresarials, “perquè siguen el millor lloc per al desenvolupament empresarial, dotant-los de millors serveis i infraestructures, per a incrementar la seua competitivitat i fer d'estos vectors eficients per a la implantació de nous negocis i l'atracció d'inversions”.

Cal recordar que el termini per a la presentació de les sol·licituds d'ajuda finalitza el pròxim 12 de febrer.

Distintius àrees avançades

La Llei d'àrees industrials preveu la classificació d'estes en funció de les infraestructures i serveis amb què compta cada una, i establix tres categories: àrea industrial bàsica, àrea industrial consolidada i àrea industrial avançada.

Durant la jornada ‘Valor estratègic de les àrees industrials en la Comunitat Valenciana’ ha tingut lloc el lliurament de guardons a les primeres sis àrees industrials avançades de la Comunitat Valenciana que han obtingut per primera vegada este reconeixement.

Estes àrees industrials corresponen a Las Atalayas d'Alacant, Cotes Baixes d'Alcoi, Cotes d'Algemesí, Parc Industrial Juan Carlos I d'Almussafes i Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic de Paterna.

Destacats