La Generalitat ja ha abonat a prop de 50.000 persones treballadores autònomes l'ajuda de 300 euros per a pal·liar l'increment dels costos energètics

El 77% dels autònoms i autònomes de la Comunitat Valenciana que van sol·licitar la prestació han rebut ja la subvenció directa de 300 euros, per import total de 14,75 milions d'euros

Guardar

Arcadi España, conseller d'Hisenda i Model Econòmic
Arcadi España, conseller d'Hisenda i Model Econòmic

La Generalitat ja ha abonat a prop de 50.000 autònoms i autònomes valencians l'ajuda de 300 euros del Pla Reactiva destinats a pal·liar l'increment dels costos energètics i la inflació derivats de la Guerra d'Ucraïna.

En concret, tal com ha confirmat el conseller d'Hisenda, Arcadi Espanya, ja s'ha procedit al pagament de 49.147 expedients per un import total de 14,75 milions d'euros, la qual cosa suposa el 77,58% de les sol·licituds registrades.

"Al llarg del mes d'agost hem agilitat la tramitació de tots els expedients per a poder abonar les ajudes de forma ràpida i pràcticament immediata a aquest col·lectiu que s'ha vist especialment afectat per l'increment dels costos", ha assenyalat Arcadi Espanya després de recordar que "fins al dia 8 d'agost va estar obert el termini per a completar les sol·licituds i el divendres 12 es va signar la primera resolució, per la qual cosa amb prou faenes quatre dies comencem a pagar les primeres ajudes".

Les persones beneficiàries de l'ajuda han rebut els 300 euros en un únic pagament "amb els quals busquem ajudar-los a compensar, en part, l'increment dels costos en un estiu que ha sigut especialment complicat". De fet, tal com ha recordat Arcadi Espanya "amb la intenció d'arribar al nombre més gran de persones autònomes possibles, el Consell va ampliar el termini de sol·licitud i va estendre a tots els sectors econòmics l'oportunitat d'accedir a aquestes ajudes".

D'aquesta manera, únicament resten per abonar-se 4.916 sol·licituds (el 7,76% del total), mentre que la resta s'han denegat per l'incompliment dels requisits per diversos motius com no registrar el domicili fiscal a la Comunitat Valenciana. "En els pròxims dies conclourem el procediment i procedirem a abonar els últims expedients, permetent que totes les persones beneficiàries puguen disposar d'aquesta ajuda al més prompte possible", ha indicat el responsable d'Hisenda.

Arcadi Espanya també ha subratllat la "gran acceptació" que ha tingut aquesta ajuda directa de 300 euros per a persones autònomes i ha incidit que "ha quedat de manifest el compromís de la Generalitat amb un col·lectiu que està patint especialment la crisi energètica i la pujada de preus, posant a la seua disposició des del primer moment a través del Pla Reactiva mesures amb les quals ajudar-los a pal·liar i a superar aquesta situació".

"Hem volgut arribar al nombre més gros possible de persones beneficiàries a través d'aquestes ajudes que superaran els 16 milions d'euros amb l'objectiu que els emprenedors i emprenedores de la Comunitat Valenciana puguen dinamitzar la seua activitat econòmica, així com fer front a la crisi energètica actual i a les dificultats econòmiques generades per l'alta inflació", ha afegit Arcadi Espanya.

Així mateix, el responsable d'Hisenda ha ressaltat el treball realitzat pel personal tècnic de l'Agència Tributària Valenciana (ATV), encarregat de la gestió de les subvencions, "que ha permés que les ajudes s'estiguen abonant de forma diligent perquè les persones autònomes valencianes puguen fer front al més prompte possible a les conseqüències de la guerra d'Ucraïna".

Arxivat a:

Destacats