Ford planteja un nou ERO a Almussafes i iniciarà el període de consultes el 28 de maig

Guardar

Un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona
Un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona

La direcció de Ford Almussafes planteja un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i ha convocat l'inici del període de consultes per a negociar-lo el pròxim 28 de maig, segons ha informat el sindicat UGT en la planta valenciana.

Este anunci es produïx després que la direcció de Ford Europa comunicara la setmana passada que el llançament del nou vehicle multienergia es produirà a mitjan any 2027. Es tracta d'un vehicle global la producció anual del qual aconseguirà les 300.000 unitats.

Per a "escometre la llarga travessia fins que arribe el nou vehicle a les línies de producció" --advertix l'organització sindical en un comunicat-- "cal reflectir diferents qüestions negre sobre blanc". Una d'elles, apunta, és quin volum d'ocupació es requerirà i com as xifra l'excedent definitiu de personal, si és que n'hi ha. Per a això l'empresa ha convocat l'inici del període de consultes per a negociar un ERO el pròxim dia 28 de maig.

Així mateix, des d'UGT recorden que recentment la companyia automobilística ha fet pública la seua renúncia al PERTE de l'automòbil elèctric, argumentant que no podrà complir els terminis que exigix este Pla.

"I és que, és una evidència que els terminis de Ford són uns altres, tenint en compte del retard que experimenta l'electrificació a Europa, i els estudis de mercat realitzats", recalca el sindicat.

UGT, no obstant això, subratlla que l'Acord per l'Electrificació "continua sent la ferramenta fonamental per la qual la direcció mundial de Ford ha reafirmat la seua aposta per València". "D'ara en avant la Comissió de l'Observatori per a l'Electrificació haurà de cobrar protagonisme per a analitzar la situació socioeconòmica, així com quines mesures de flexibilitat són necessàries, o no, a cada moment", ressalta esta font.

"VALÈNCIA TINDRÀ VEHICLE I CÀRREGA DE TREBALL"

És a dir, precisen, "canvien les dates i el model del cotxe, però no el compromís per totes dues parts". "València tindrà vehicle i suficient càrrega de treball, situació que lamentablement no es produirà en totes les fàbriques europees", emfatitzen.

Per tant, amb totes estes dades i la informació disponible, el sindicat convocarà per al pròxim dia 1 de juny una Assemblea General d'Afiliats i Afiliades amb l'objectiu de "compartir informació i conformar propostes que siguen factibles i oferisquen solucions a esta complexa situació".

Destacats