Ford Almussafes planteja un nou ERTO de 15 dies en el primer trimestre per a 4.764 treballadors

Guardar

Un treballador de Ford Almussafes
Un treballador de Ford Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat aquest dimecres en la comissió consultiva un nou ERTO per a les plantes de vehicles i departaments auxiliars de 15 dies laborals de parada completa en aquest primer trimestre, una setmana per mes, que afectaria 4.764 treballadors, segons han informat fonts sindicals.

Així, l'empresa ha citat a una nova reunió dilluns que ve per a intentar arribar a un acord sobre les condicions plantejades en aquest nou ERTO plantejat per causes productives derivades de la falta de xips semiconductors. Així mateix, el dilluns també s'ha convocat una reunió de la Comissió Negociadora de l'acord per l'electrificació.

Sobre aquest tema, des d'UGT, sindicat majoritari en la planta, han manifestat, davant els plantejaments "a la baixa" de l'empresa, "la necessitat que es complisquen les mateixes condicions que en els ERTO anteriors".

Per part seua, el portaveu de STM en la planta, Daniel Portillo, ha destacat que aquest nou ERTO no afectarà la planta de motors i ha assenyalat que estan a l'espera que en la reunió del dilluns els concreten les condicions econòmiques i els dies d'atur de cada mes.

En aquest sentit, ha comentat que són "conscients de la situació creada per la falta de components", però no entenen que "es faça pagar de manera sistemàtica a aquesta plantilla que tants beneficis ha donat a Ford amb una considerable i constant minvament econòmic". Per això, ha avançat que "no subscriurem un acord que retalle les condicions econòmiques".

Així mateix, sol·liciten que oferisquen "una major precisió" en la calendarització dels dies d'atur perquè "els estan modificant constantment i produeixen així problemes de conciliació familiar" i, davant l'aprovació de la reforma laboral, demanen que "s'estudie la possibilitat que als treballadors afectats per l'ERTO no se'ls descompten dies d'atur". "Sabem que la legislació permet mecanisme perquè això siga efectiu", ha recalcat.

Per part seua, des de CCOO ja han anunciat que no signaran cap ERTO "mentre no hi haja un pla industrial de futur per a aquesta factoria que garantisca l'ocupació per a tots els treballadors".

Arxivat a:

Destacats